MF DNES

Thriller podle Arsenalu. Gól v poslední minutě. A titul? Anglická liga Čelo tabulky

- Jan Palička fotbalový reportér MF DNES

LONDÝN Jestli to byla ústřední zápletka anglické ligy, pak se těšte na to, co přinesou příští tři měsíce.

Vážení, Arsenal se vrací do hry o titul!

Ve vzrušující­m utkání porazil první Leicester. Vítězný gól vstřelil v 94. minutě útočník Danny Welbeck, který téměř deset měsíců léčil zraněné koleno. „Moje kariéra byla jako na horské dráze. Konečně můžu být zase šťastný. Jen moji nejbližší vědí, čím vším jsem si musel projít,“prohlásil talentovan­ý Welbeck, kterého po zápase několikrát objal i brankář Petr Čech.

Když hrál Welbeck naposledy, utrápené modré dresy Leicesteru byly zralé na sestup z Premier League. Nyní jsou absolutně největším překvapení­m fotbalové Evropy, nadále vedou tabulku a včera si málem polepšily.

Slovo „málem“bychom měli třikrát podtrhnout, protože je důležité. Leicester ještě v 70. minutě vedl 1:0 a fanoušci Arsenalu si na vyprodaném stadionu Emirates nervozitou hryzali nehty. Byl to zápas, který mohl zlaté sny Arsenalu pohřbít. Osmibodovo­u ztrátu na Leicester už by v závěru těžko doháněl.

Kdyby se nenechal hostující obránce Simpson vyloučit, kdo ví, jak by to všechno dopadlo.

„Proti deseti jsme si vytvořili

Šťastné tváře enormní tlak. Byli jsme neúprosní a já si toho moc cením,“uvedl trenér Arsene Wenger, který čeká na titul od roku 2004. Dočká se letos? Nereálné to není. Po vítězném thrilleru s Leicestere­m si logicky věří.

V 70. minutě nejprve vyrovnal první náhradník Walcott. Mimochodem, byla to vůbec první střela Arsenalu na branku. Na závěrečné vteřiny si pohádkový zásah schoval druhý náhradník Welbeck.

„Dannymu to každý přeje. Deset měsíců bez fotbalu, to je celá věčnost,“řekl kouč Wenger.

I brankář Čech křepčil radostí, když se pětadvacet­iletý anglický útočník vyšroubova­l na Özilův perfektní centr, lehce líznul míč k pra- 1. Leicester 2. Tottenham 3. Arsenal 4. Manchester City 5. Manchester United Celá tabulka na fotbal.idnes.cz

vé tyči brankáře Schmeichel­a a pak se nechal unášet bezbřehou euforií: „Je to pro mě veliká satisfakce.“Welbeck přeskočil reklamní bariéry a zastavil se až mezi fanoušky, kde ho dohonili spoluhráči.

„Chápete to? Ten člověk nehrál deset měsíců zápas. Klobouk dolů,“usmíval se Theo Walcott.

Petr Čech odvedl v brance stabilně vysoký výkon. Na čáře lapil nebezpečno­u hlavičku kanonýra Vardyho, vytáhl Kantého ránu z dálky a inkasoval pouze z penalty. Těsně před pauzou skočil na opačnou stranu, než mířila Vardyho dělovka. Jamie Vardy sice s 19 trefami vede tabulku střelců, ale včerejšek ho zarmoutil. Leicester, který titul ještě nikdy nezískal, prohrál teprve potřetí v sezoně a rázem se ztenčil jeho náskok. Arsenal ztrácí jen dva body stejně jako Tottenham, který včera navečer vyhrál parádní šlágr na hřišti Manchester­u City (2:1).

„I když do cíle pořád zbývá dlouhá cesta, tohle může být klíčový moment,“prohlásil trenér Arsenalu. A v Tottenhamu jen souhlasí.

 ?? Petr Čech se raduje se spoluhráči z Arsenalu z vítězství nad vedoucím Leicestere­m. ??
Petr Čech se raduje se spoluhráči z Arsenalu z vítězství nad vedoucím Leicestere­m.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia