MF DNES

Osobnosti na hraně. Kdo je v ohrožení

-

(vodní slalom) slavil na hrách v Londýně 2012 stříbro a o rok později v Praze světové zlato. Do české kvalifikac­e o Rio však minulý víkend ve Veltrusech vstoupil nešťastně, skončil pátý a desátý a k postupu do Ria by teď potřeboval malý zázrak. Přitom vyprávěl: „Příprava v Austrálii se mi povedla skvěle.“Ve francouzsk­é kvalifikac­i už uvázl předloňský mistr světa Neveu, naopak té české zatím vévodí loňský šampion Prskavec.

Vavřinec Hradilek Štěpánka Hilgertová

(vodní slalom) usiluje o rekordní sedmou olympiádu, jenže i pro ni platí: do Ria zamíří jen vítězka pětidílné české kvalifikac­e. „Největší favoritkou nejsem. Ani se nestresuju tolik jako dřív,“říká 48letá legenda. V první kvalifikac­i byla pátá, druhou vyhrála. Celkově jasně vede aktuální mistryně světa Kudějová, která za světový titul získala podle kritérií svazu pět bonusových bodů. O víkendu se v Praze-Troji vodáci opět utkají.

Petr Koukal

(badminton), vlajkonoš na hrách v Londýně 2012, je nyní jedno místo pod postupovou čarou. Navíc těsně za ním číhá další Čech Ludík. „Je to masakr, hrozná řežba. Cestujeme po celém světě a po třiceti turnajích rozhodne pár bodů,“říká 30letý Koukal. Ludík o ně tento týden usiluje i na Tahiti, zatímco Koukal se doma chystá na ME ve Francii. „Pokud bych se do Ria nedostal, může se stát Evropa mým loučením s kariérou.“

Markéta Sluková a Barbora Hermannová

(plážový volejbal) se po loňském vzájemném oťukávání neprobily na postupové posty ve světovém žebříčku a živí naději na průnik do Ria z Kontinentá­lního poháru. Ten je však specificko­u soutěží zemí (reprezento­vaných vždy dvěma páry), proto zde může jejich osud ovlivnit také jiný český pár. V Londýně skončila Sluková s bývalou partnerkou Kolocovou pátá. Ukáže se i v Riu? (tm)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia