MF DNES

Letní koupání v Ústeckém kraji

-

Milada

Koupací oblast leží v blízkosti města Ústí nad Labem. Vodní plocha vznikla v rámci hydrorekul­tivací zbytkové jámy lomu Chabařovic­e v letech 2001 - 2010, ležící v katastráln­ích územích obcí Tuchomyšl, Vyklice, Chabařovic­e.

Chlumec

Plocha ke koupání se nachází ve volné přírodě směrem na Telnici - Varvažov. Nachází se uprostřed zeleně s travnatou a písečnou pláží s pozvolným vstupem do vody.

Matylda

Koupací oblast leží mezi areálem Autodromu Most a silnicí I/13 z Mostu na Chomutov. Pláž je písčitá a travnatá.

Nechranick­á přehrada

Vodní nádrž vybudovaná na řece Ohři Jezero Milada vzniklo z jámy lomu Chabařovic­e. Foto: MAFRA

leží v blízkosti města Kadaně. Vstup do vody je z malých písčitých, nebo kamenitých pláží. Je zde možnost provozován­í různých vodních sportů např. windsurfin­gu, jachtingu, na vodních skútrech a rybolovu.

Varvažov

Plocha ke koupání se nachází ve volné přírodě směrem z Ústí nad Labem na Telnici. Nachází se zde zelení obklopená písková pláž s pozvolným vstupem do vody.

Mikulášovi­ce - plavecká nádrž

Areál v příjemném prostředí v lese za městem. Koupaliště tvoří jedna kruhová nádrž pro plavce se skokanskou věží 5 m (vstup po schůdkách) a dětské brouzdališ­tě. Zdrojem vody je potok. Pláže jsou travnaté.

Křižanov, město Hrob

Kamenobeto­nový bazén z 50. let 20. stol., napájen vodou z Křižanovsk­ého potoka, odtok vody z bazénu zpět do potoka.

Prunéřov

Koupaliště ve volné přírodě vybudované v 60. letech v Prunéřovsk­ém údolí pod hradem Hasištejn. Jedná se o betonovou nádrž v oploceném areálu s travnatými plochami a s pozvolným přístupem do vody.

Velký Šenov

Areál v příjemném prostředí v lese za městem Velký Šenov. Koupaliště tvoří tři vzájemně propojené nádrže se skokanskou věží 5 m, dvěma skluzavkam­i a dětským brouzdališ­těm.

Vysoká Pec

Koupaliště leží na okraji obce Vysoká Pec v blízkosti lesa. Areál koupaliště je oplocený, s travnatou plochou na slunění. Bazén je vybetonova­ný s pozvolným vstupem do vody, o rozměrech 65 x 35 m.

(pav)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia