MF DNES

Krallová se vrací k jazzu. Bylo na čase, tvrdí

- Václav Hnátek redaktor MF DNES

Po čtyřech letech přijede do Česka opět jazzová pianistka a zpěvačka Diana Krallová, představí se 3. července v pražském Kongresové­m centru, kde naposledy uchvátila publikum až divadelním představen­ím v rámci turné k desce Glad Rag Doll.

Jako bratři

Ačkoliv jejím stále aktuálním albem je výběr coververzí Wallflower, jenž obsahuje písně od Boba Dylana či Eltona Johna, nyní se v Praze představí opět jako hudebnice vyznávajíc­í ryzí jazz. Diváci se tedy mohou těšit na směsici skladeb ze všech jejích studiových alb. „Myslím, že bylo na čase. Svůj tradiční repertoár jsem od roku 2011 dost zanedbával­a,“řekla Krallová v rozhovoru pro MF DNES.

Pro kanadskou hudebnici je to návrat ke kořenům, ale zároveň i možnost posunout se dál. Poslední roky pro ni totiž nebyly zrovna lehké. „Před rokem mi zemřel otec a bylo to pro mě hrozně zničující. Víc, než jsem čekala. Mám radost, že jsem udělala desku Glad Rag Doll, protože to byla taková pocta muzice, kterou jsem s tátou poslouchal­a. Zemřel o Vánocích roku 2014 po dlouhé nemoci, takže jsem si prožila pár těžkých let. Když jsem měla dělat novou desku, byla jsem úplně strnulá, ale snad jsem připravena pokračovat,“vysvětluje.

V Praze se tedy představí v tradiční úloze zpěvačky a klavíristk­y na decentně pojaté scéně a s pro- věřenou doprovodno­u kapelou. Její bubeník Karriem Riggins působí zároveň i jako hiphopový producent a podílel se na nahrávkách Kanyeho Westa. Anthony Wilson je Grammy oceněný kytarista a basák Robert Hurst mimo jiné vyučuje na Michigansk­é umělecké škole. Všichni tři se podíleli i na albu Paula McCartneyh­o Kisses on the Bottom. „Jsou to moji chlapci, pracuju s nimi skoro dvacet let. Beru je skoro jako své bratry. Přijdeme na pódium a prostě víme, oč jde. Bude to zábava,“slibuje Krallová.

Vstupenky na koncert jsou v předprodej­i v síti Ticketpro.

Pražský koncert kanadské pianistky Diany Krallové představí průřez všemi jejími dosavadním­i alby.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia