MF DNES

Lákají na filmovou výstavu, muziku i balony

Kam se jít v Telči pobavit a co si jistě nenechat ujít?

-

Festival Prázdniny v Telči

Městečko Telč je díky svým jedinečným kulisám vyhledávan­ým místem pro pořádání nejrůznějš­ích kulturních akcí. Tou nejtradičn­ější a divácky nejoblíben­ější je hudební festival Prázdniny v Telči. Multižánro­vá přehlídka se letos koná od 29. července do 14. srpna.

Pro posluchače jsou připraveny tři hudební scény. Zahraniční hvězdou bude letos finská hudební sestava Värttinä (na snímku). Ale přijedou třeba i Marie Rottrová, Aneta Langerová či Bratři Ebenové.

Zámecké podzemí

Novou atrakcí pro návštěvník­y Telče je prohlídka zámeckého podzemí. Až dosud se tam mohli vypravit jenom správci zámku nebo české či zahraniční filmové štáby, teď už tam mohou i zájemci z řad veřejnosti.

Součástí prohlídky je také výstava, kterou speciálně pro telčský zámek připravily filmové ateliéry Barrandov. K vidění je kašírovaná zeď či rekvizity a kostýmy z filmů, které se v podzemí natáčely. A že jich nebylo málo! Například Jak se budí princezny, Z pekla štěstí nebo Bathory. Dospělí zaplatí za vstup 60 korun, děti polovinu.

Balony nad Telčí

Nevšední zážitky nabízí pravidelné letní setkání pilotů horkovzduš­ných balonů v Telči.

Desítky barevných balonů rozzáří nebe nad Telčí a v jejím okolí v termínu od 26. do 28. srpna. Prolétnout balonem se můžete i vy.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia