MF DNES

Ztratili jste někdy doklady?

-

Ivana Ligdová Praha

Jednou jsem zapomněla ledvinku se všemi doklady a penězi v Oceánograf­ickém muzeu v Monaku na lavičce. Než jsem došla k východu, visela moje fotka (kopie pasu) na dveřích, prý mě hlásili i rozhlasem, ale francouzsk­y jsem nerozuměla ani svoje jméno. Vše mi v pořádku vrátili, měla jsem opravdu štěstí.

Lea Pletichová-Wildnerová Jablonec n. Nisou

Ztratila jsem občanský průkaz v Praze a přišla na to až doma. Z obavy před zneužitím jsem hned spěchala v Jablonci na policii a chtěla ztrátu hlásit. Dost nemile mě překvapilo, že tam je jim to „putna“. Ztráta se má prý hlásit na úřadě. Mimo úřední dny mám tedy smůlu a kdejaký vandrák si může na mou občanku sjednat smlouvu nebo úvěr... Takže občanka byla zneplatněn­a až v pondělí. Skončilo to ale dobře – průkaz našli pražští sousedé a vrátili mi ho.

Lenka Pačesová Vídeň

Vraceli jsme se domů z Itálie, cesta dlouhá, tak jsme si chtěli dát něco k jídlu. Narváno, za ruku jsem vedla dítě a byla těhotná... Ideální příležitos­t pro zloděje, kteří mi vybrali kabelku. Bohužel nevzali peněženku (víceméně prázdnou), ale taštičku se všemi doklady a fotkami z ultrazvuku, což mne pak mrzelo nejvíc. Obešli jsme parkoviště, prohlédli odpadkové koše a pak zavolali policii. Právě tam však někde byla nehoda, čekali bychom několik hodin, tak jsme prostě jeli dál a já to nahlásila až na českých hranicích. Díky za Evropskou unii!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia