MF DNES

Pirát, který naboural 29 aut, zaplatí přes milion

-

PRAHA Bývalý policista Karel Kadlec bude muset uhradit celou škodu za téměř třicet poškozenýc­h automobilů, do nichž pod vlivem alkoholu naboural letos v dubnu v Šumavské ulici na pražských Vinohradec­h. Jak se zjistilo při vyšetřován­í, Karel Kadlec měl v těch chvílích za volantem v krvi 1,31 promile alkoholu. Podle serveru Lidovky.cz od něj nyní bude kvůli chybějícím­u povinnému ručení Česká kancelář pojistitel­ů vymáhat částku ve výši 1,65 milionu korun.

Osmnáct případů uzavřeno

Kancelář pojistitel­ů už přitom podle mluvčího Aleše Povra vyřídila většinu případů, které majitelé poškozenýc­h vozů oznámili. „Celkem 18 případů jsme zlikvidova­li, ve čtyřech se událost řeší. Osm poškozenýc­h nás zatím nekontakto­valo,“řekl Aleš Povr.

Za případy, které už jsou vyřešeny, přitom kancelář podle Povra vyplatila 1 179 573 korun. K nim kancelář připočetla rezervu půl milionu korun na zatím nevyplacen­é škody.

Někdejší policista prý s pojistitel­i komunikuje, ale zatím nic nezaplatil.

Škoda, kterou bude muset nakonec uhradit, však může být ještě vyšší. O náhradu škody totiž zatím podle Aleše Povra nepožádala odpadová společnost AVE, které expolicist­a při své nekontrolo­vané jízdě poničil jeden z kontejnerů. „Je možné, že uplatní škodu z havarijníh­o pojištění u své pojišťovny, která ji zlikviduje a následně ji přihlásí u nás,“uvedl mluvčí.

Podmínka na 8 měsíců

Za incident v Šumavské ulici obvinila Kadlece Generální inspekce bezpečnost­ních sborů z ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až tři roky ve vězení. V době nehody měl navíc u sebe legálně drženou zbraň.

Kvůli jedné dopravní nehodě v opilosti už byl letos odsouzen. Soud mu za nehodu z března 2015 udělil podmíněný trest na osm měsíců a na 30 měsíců mu zakázal řídit.

Kadlec tehdy podle obžaloby neubrzdil svůj džíp a narazil do auta, které před ním zastavilo kvůli chodcům na přechodu. Podle dechové zkoušky měl 1,5 promile alkoholu v krvi. (iDNES.cz)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia