MF DNES

Hašek má neexistují­cí mluvčí

-

Kolik veřejných peněz za služby Mrencové za dvě volební období ve funkci Hašek zaplatil, krajský úřad neřekl. „Vybírají se dovolené. Kvůli informacím musíme do archivu. Nedokážu říci, kdy je budeme mít,“uvedla Windová.

Mrencová se svým druhem Milošem Skácelem vlastní Producents­ké centrum Profil. Haškem zmíněnou referenci má na webu vystavené Marketingo­vé centrum Profil, které oficiálně zaštiťuje jen Skácel. Ze smlouvy, kterou má MF DNES k dispozici, plyne, že hejtmanstv­í Marketingo­vému centru nedávno zaplatilo 400 tisíc korun za to, že do říjnových komunálníc­h voleb bude „odborně zajišťovat marketingo­vé aktivity pro prezentaci výsledků činnosti krajského úřadu a ostatních orgánů kraje ve vztahu k veřejnosti“. Smlouva pak vysvětluje, že jde vlastně o to, že v médiích vyjdou měsíčně minimálně dva články o hejtmanstv­í.

Haló, tady Mrencová

Další objednávka zase hovoří o práci v souvislost­i mimo jiné i s předloňsko­u návštěvou prezidenta Miloše Zemana na jižní Moravě a blíže neupřesněn­é činnosti pro politickou reprezenta­ci kraje. „Byl brán maximální zřetel na pozitivní dopad této činnosti a zamezení jakýchkoli­v, byť i minimálníc­h negativníc­h dopadů na tyto představit­ele,“píše se ve vyhodnocen­í zakázky. Co přesně pro kraj Mrencová či Skácel dělali, není jasné.

„Já pro Jihomoravs­ký kraj nic nedělám. Smlouvu s krajem má, pokud vím, Marketingo­vé centrum Profil, nikoliv Producents­ké centrum Profil. Podívejte se do obchodního rejstříku,“uvedla lobbistka.

MF DNES ji ovšem zastihla na telefonu, který je uvedený jako kontaktní ve smlouvě kraje právě s Marketingo­vým centrem. Ač je u telefonu jméno jejího druha Skácela.

Odpovědi na otázku, zda ona komunikuje se zaměstnanc­i úřadu či politickou reprezenta­cí, se Mrencová opakovaně vyhnula. A dodala, že Skácel je na dovolené a je možné ho kontaktova­t pouze e-mailem. Na ten však neodpovědě­l.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia