MF DNES

Proutníkov­á? Netuším, kdo to je, říká Hašek

-

Lucii Proutníkov­ou už několik let citují coby mluvčí Michala Haška (na snímku) české noviny, servery i tiskové agentury. Jihomoravs­ký hejtman přitom říká, že žádnou ženu tohoto jména nezná. Odmítá také, že by pro něj osobně odváděla práci kontroverz­ní lobbistka Jana Mrencová.

Říká vám něco jméno Lucie Proutníkov­á?

Netuším. Nic mi to neříká.

ČTK ji nedávno citovala jako vaši mluvčí.

Moje mluvčí se jmenuje Eliška Windová.

Takže se někdo vydává za vaši mluvčí, aniž byste to věděl?

To vůbec netuším. Stalo se historicky, že se objevují určité podvrhy. To, že někdo napíše do nějakého mailu, že je něco nebo někdo, to já neovlivním. A za druhé to jméno neznám. Není to někdo, kdo by tady seděl na mém sekretariá­tu, pracoval na tiskovém oddělení.

Vaši údajnou mluvčí Proutníkov­ou citují média vcelku pravidelně už delší čas. Vy jste si toho nevšimli a nijak to neřešili?

(do rozhovoru vstupuje mluvčí Windová) Řešili. Volali jsme do ČTK, aby napravili tuto chybu. (V jednom případě ČTK skutečně svou zprávu opravila. Změnilo se jméno mluvčí, citace však zůstala stejná – pozn. red.)

Pracuje pro vás osobně nebo pro kraj paní Jana Mrencová?

Pro mě osobně nikoliv. Firma, ve které figuruje nebo figurovala paní Mrencová, myslím v minulosti dělala nějaká mediální školení směrem k úředníkům.

Znáte paní Mrencovou osobně? Bavili jste se spolu někdy?

Před několika lety jsem ji asi i viděl. V životě jsem se bavil asi s milionem lidí.

Podle našich informací vystupuje pod příjmením Proutníkov­á jako vaše mluvčí právě lobbistka Jana Mrencová. Je něco takového možné?

Já nevím, kdo je paní Proutníkov­á. Napište na ten e-mail. Zkuste to zjistit. Až to zjistíte, třeba se se mnou o tu informaci podělíte. Děkuji.

— Lukáš Valášek, Jana Ustohalová

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia