MF DNES

Soud zavřel ženu obviněnou z vraždy v Tesku do vazby

-

Ženu, která minulý čtvrtek v obchodním centru na Smíchově smrtelně zranila zákaznici tamního hypermarke­tu Tesco, považují úřady za velmi nebezpečno­u a obávají se, že by mohla znovu někoho napadnout. Obavy žalobců a policistů uznal i Obvodní soud pro Prahu 5, a proto o víkendu potvrdil třiatřicet­ileté obviněné pobyt ve vazbě. Žena, jež v Tesku zaútočila, je obviněna z vraždy a hrozí jí 10 až 18 let vězení.

Státní zástupce podal návrh na vazbu ze dvou důvodů. Jak uvedla mluvčí Městského státního zastupitel­ství v Praze Štěpánka Zenklová, měl obavu, že by se žena mohla skrývat a také že by mohla pokračovat v trestné činnosti. „Soud oba tyto důvody akceptoval,“dodala.

Obviněná se opakovaně léčila v Psychiatri­cké nemocnici Bohnice a ministr zdravotnic­tví Svatopluk Němeček už oznámil, že nechá postup tamních lékařů v jejím případě prověřit.

Útočnice si oběť vybrala zřejmě náhodně a napadla ji po předchozí slovní potyčce. Policisté se s agresivní obviněnou dostali do kontaktu už před několika týdny. Tehdy zasahovali v kavárně na Újezdě. Také tam útočnice z Teska napadla na záchodcích jinou ženu a pokusila se ji uškrtit tričkem. (iDnes)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia