MF DNES

Projděte se lesy a pochutnejt­e si na zámku

Kde se v okolí Sychrova pobavit a kde se dobře najíst.

- Lesní putování

Okolo Sychrova vede naučná stezka vedoucí po pěšinách, které nechal v 19. století vytvořit Kamil Rohan nad údolím řeky Mohelky. Jmenuje se Lesní putování s Kamilem Rohanem.

Stezka vedoucí lesy, které se od zámku svažují do údolí řeky Mohelky, měří 1,8 kilometru a je na ní šest stanovišť. Na stezku vede značení přímo z parkoviště před zámkem Sychrov. První zastavení stezky se nachází za hotelem Sychrov.

Součástí naučné stezky je také lesní altán, který byl zrenovován podle původní obrazové dokumentac­e. Dále byla v rámci budování stezky zrekonstru­ována žulová pyramida připomínaj­ící návštěvu Františka Josefa I. na zámku Sychrově. Naučná stezka seznamuje s historický­mi zajímavost­mi místních lesů, s péčí lesníků, kterou jim po dlouhá desetiletí věnují, ale také se zákonitost­mi fungování lesního ekosystému.

Zámecká restaurace

Součástí areálu zámku je zámecká restaurace. Láká příjemnou atmosférou, která je doplněna typickou českou kuchyní. Ceny nepatří k nejnižším, ale dávají záruku kvalitního pochutnání. Prostory Zámecké restaurace jsou vhodné pro rauty a skupinové akce do 80 osob, galavečery a bankety pro 65 až 80 osob.

Před restaurací se nachází velká letní terasa, která se využívá v letních měsících ke grilování při různých soukromých i firemních akcích. (jan)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia