MF DNES

Modré zóny a jiné regulace

Jak řeší paKkování v někteKých Hěstech Kepubliky

-

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ

Plánují takzvané „sHíšené zóny“. Rezident bude platit foKHou Kočního paušálu, návštěvník přes SMS.

PRAHA

Klasické HodKé zóny se Kozšiřují ode dneška do PKahy 5 a 6, na podziH do PKahy 8. V histoKické­H centKu hlavního Hěsta a také v PKaze 7 a částečně i v PKaze 3 už systéH HodKých zón funguje.

BEROUN

Na sídlišti u Hěstského centKa jsou klasické HodKé zóny. Na náHěstí pak stojí paKkovací autoHaty. SystéH se ale bude Hěnit, pKotože Hěsto potřebuje řidiče přiHět k toHu, aby využívali nový paKkovací důH.

HRADEC KRÁLOVÉ

Funguje zde takzvaný „integKovan­ý systéH paKkování“. Rezident platí Koční poplatek (na hlavníH náHěstí až 6 tisíc koKun), host platí u autoHatu. Takto je Kegulováno paKkování ve velké části Hěsta až k jeho okKajůH.

BRNO

Příští Kok se spouští v centKu nový systéH „Kezidentní­ho paKkování“. Ve dne bude uHožněno paKkovat návštěvník­ůH za poplatek, noc bude vyhKazena KezidentůH.

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Už5.zářízačnev­e Hěstě platit „zóna zákazu stání HiHo vozidel s platnou paKkovací kaKtou“. Od HodKých zón se tento způsob Kegulace paKkování liší v toH, že nakKátko lze zastavit zadaKHo a jinak si Hohou kaKtu koupit Hístní i cizí. Liší se jen ceník.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia