MF DNES

Skromná hvězda Skrillex roztančí industriál­ní Pragovku

- Václav Hnátek redaktor MF DNES

Patří k největším hvězdám současné elektronic­ké taneční hudby, přesto osmadvacet­iletý americký producent a DJ Skrillex hvězdnými manýry rozhodně netrpí. Mnozí si možná budou pamatovat, jak před čtyřmi lety na festivalu Rock for People kvůli bouřce ochotně přesouval svou show z velkého pódia do stanu. A byl to nakonec jeden z největších zážitků.

I svůj druhý tuzemský koncert absolvuje Skrillex v netradiční­m prostředí. Zítra večer se představí v hale Pragovka, starém industriál­ním areálu v pražské Kolbenově ulici. „Už jen to, že jeden z nejvyhledá­vanějších dýdžejů světa vystoupí v industriál­ním prostoru s omezenou kapacitou, je v rámci jeho koncertníc­h aktivit unikátní. Snad všechna Skrillexov­a vystoupení jsou na velkých festivalec­h pro desetitisí­ce lidí,“říká za pořadatele koncertu Michal Rolčík.

Od Biebera k The Doors

Skrillex patří mezi pionýry dubstepu a zároveň je jedním z nejvytížen­ějších producentů. Spolupraco­val s Damianem Marleym nebo Ellie Gouldingov­ou, produkoval tři skladby pro nu metalové ikony Korn a čtyři na aktuální desce Justina Biebera. Na svém kontě má také remixy legendární­ch Daft Punk nebo společnou skladbu s žijícími členy The Doors. Za svou tvorbu získal už osm cen Grammy včetně objevu roku.

Vstupenky na Skrillexův pražský koncert jsou k dostání na webu NoLimits za 1 190 korun. Začátek koncertu je naplánovan­ý na 20 hodin.

 ?? Foto: Art Prom ?? Skrillex za svou tvorbu získal osm cen Grammy.
Foto: Art Prom Skrillex za svou tvorbu získal osm cen Grammy.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia