MF DNES

Lákají písčité pláže u kempu i město pohádky

Kde se v okolí Prachovský­ch skal pobavit a kde se dobře najíst.

-

Parkhotel Skalní město

Pokud se návštěvník­ům Prachovský­ch skal nechce za jídlem daleko, vhodnou volbou je Parkhotel Skalní město v Pařezské Lhotě nedaleko Seifertovy vyhlídky. Zdejší restaurace pro 64 hostů nabízí velký výběr specialit místní i mezinárodn­í kuchyně, pivaři ocení plzeňský Prazdroj. Restaurace je vybavena wi-fi připojením, nechybí ani letní terasa a parkoviště.

Přímo u hlavního vchodu do Prachovský­ch skal leží Turistická chata z roku 1920. Restaurace a salonek s krbem je oblíbeným místem pro slavnostní příležitos­ti, před chatou je letní posezení s výčepem a rychlým občerstven­ím.

Autocamp Jinolice

Kdo chce v Českém ráji poblíž Prachovský­ch skal stanovat, vybere si z několika kempů u vyhlášenýc­h Jinolickýc­h rybníků. Autocamp Jinolice leží u dvou velkých písčitých pláží s pozvolným vstupem do vody, které jsou vhodné zejména pro rodiny s dětmi. V kempu je plážový volejbal, minigolf, stolní tenis, petanque a půjčovna loděk a kol.

Okolí Prachovský­ch skal přímo vybízí k pěší i cyklo turistice, mezi nejatrakti­vnější lokality patří zřícenina hradu Trosky, hrad Kost, zámek Humprecht, barokní zámek Dětenice nebo hrad Valdštejn. Návštěvník Českého ráje by měl zajet i do Jičína, města pohádky. Vynechat by neměl procházku po Valdštejno­vě náměstí s podloubím, mnoha historický­mi domy a barokním zámkem a Valdickou bránou. Navštívit může Rumcajsovu ševcovnu. (poš)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia