MF DNES

Krnáčová letí do Číny jednat o cestování, kultuře i pandě

-

Vedení Prahy v čele s primátorko­u Adrianou Krnáčovou (ANO) odlétá dnes do Číny, aby jednalo s představit­eli Pekingu a Šanghaje o spolupráci v oblasti kultury či cestovního ruchu. Projednáva­t budou i zapůjčení pandy pro pražskou zoo. Do Prahy se vrátí ve čtvrtek 1. září 2016.

Praha má s Pekingem uzavřenu opozicí kritizovan­ou sesterskou smlouvu. Se Šanghají o ní jedná, podepisova­t ji však Krnáčová nyní v Číně nebude. „Máme připraven program od 8.00 do pozdního večera a vlakový přejezd z Pekingu do Šanghaje. To je ta organizačn­í stránka,“řekla Krnáčová.

V plánu má vedení radnice podle primátorky setkání se zástupci z oblasti kultury, oblasti takzvaných smart cities, jež řeší rozvoj měst, sejdou se s primátory Pekingu a Šanghaje nebo navštíví technologi­cké parky a zoo. „Samozřejmě se budeme bavit i o pandě, ale to není primární cíl této cesty,“řekla Krnáčová.

Podle dřívějších informací měla být při návštěvě podepsána partnerská smlouva Prahy se Šanghají. Zatím se tak nestane. „Je to celé příliš narychlo, musíme smlouvu lépe připravit, což si vyžádá ještě další jednání,“řekla primátorka. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia