MF DNES

Na chlapce před smrtí zaútočilo více psů

- — Tomáš Kučera

LUŽEC Se psy, kteří o víkendu smrtelně zranili pětiletého chlapce v Lužci nad Cidlinou, mají místní problémy už několik let. MF DNES hovořila se ženou, kterou psi stejného chovatele několikrát pokousali. Starosta Petr Drahokoupi­l potvrdil, že před rokem a půl řešil obecní úřad stížnost na jejich majitele. „Už si ale podrobnost­i nevybavuji,“uvedl Drahokoupi­l. K víkendové tragédii se nechtěl vyjadřovat.

Na oplocené zahradě kolem rodinného domu bylo včera vidět šest psů. Čtyři zavření v kotci, dva běhali volně a na každý podnět za plotem reagovali podrážděně. Za domem je stodola, u níž v neděli psi smrtelně zranili dítě. Jejich majitele se zde včera nepodařilo zastihnout.

„Agresivní psi jsou v kotci. Překvapuje mě, že někteří stále volně běhají po zahradě,“ukazuje starší žena, která bydlí v sousedství.

Na chlapce psi podle zjištění MF DNES zaútočili krátce poté, co vběhl na oplocený pozemek, kde volně pobíhali. „Přijel na návštěvu muž s dítětem, nevím, v jakém vztahu jsou k majiteli. To dítě jsem tady už ale dříve viděla,“uvedla žena. Podle ní to není poprvé, kdy jsou s těmito psy problémy. „Krotili jsme je včera i předevčíre­m, když útočili sousedovi na ovce. Když zapískám, zklidní se. Ze zahrady utíkají. Několikrát mě i napadli,“ukazuje žena nohu, kde je dosud vidět zranění. Poprvé ji napadli před pěti lety. „Skočili na mne a shodili ze schodu. Kousli mě až později. Byla otázka času, kdy se něco stane. Majitel je ale hodný kluk,“tvrdí žena. Policie případ vyšetřuje pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia