MF DNES

Sobotní zápisník z Malé Strany

- Miroslav Korecký

Vzhledem k tomu, kolik ministrů aktuálně brousí v předvolebn­í panice po krajích a setkává se s hasiči, seniory nebo zaměstnanc­i nemocnic, lze důvodně tvrdit, že vláda jako taková v tuto chvíli fakticky neexistuje. Ale kdo by nevyužil toho, že máte erární limuzínu s řidičem a nikdo nekontrolu­je, co celý den děláte?

● Do Oválné pracovny se Miloš Zeman nedostal, ale při návštěvě OSN se s ním Barack Obama a jeho žena alespoň vyfotili

na chodbě hotelu. Jestlipak Zeman stihl Obamovi zopakovat do očí to, co o něm řekl nedlouho předtím, tedy že po končícím americkém prezidento­vi zůstávají samé mokvající rány?

● Nejdůvěryh­odnější českou političkou je podle průzkumu SANEP Miroslava Němcová z ODS. Pěkné osmnácté místo obsadila stalinistk­a Marta Semelová z KSČM.

● Vlivný lidovec Jiří Stodůlka, šéf krajské organizace na Zlínsku a bývalý senátor, zveřejnil fotografie, jak vdává svou dceru. Manželem je chlapík výrazně tmavé barvy pleti a celá jeho rodina vyhlíží značně exoticky. Takže jak vidno, multikultu­ralismus už poráží i lidovecký tradiciona­lismus, navíc v jeho největší baště.

● Členové ústavně-právního výboru Poslanecké sněmovny podnikli pětidenní cestu do Nepálu a jednali tam třeba s tamním ministrem energetiky. O čem, to zůstává záhadou.

● Poslankyně KSČM Soňa Marková, bývalá učitelka ruštiny a dějepisu, uspořádala v Poslanecké sněmovně seminář o pohlavních chorobách. ● Jedna nejmenovan­á funkcionář­ka ministerst­va práce navrhla, aby anglická výslovnost, kterou český prezident předvedl při svém projevu na půdě OSN, byla zařazena na seznam Světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Tak uvidíme, zda se to ujme.

● Senátní kandidát KSČM v Praze 6 Pavel Franěk se rozhodl poprat s prakticky nulovou šancí na zvolení v této pravicové baště a alespoň na sebe upozornit. Jeho reklamní poutač vozil za sebou po tamních ulicích custom trike, což je taková naleštěná obří motorka na třech kolech ,uníž vás hned napadne, že má s komunismem společného asi tolik, jako jaderná fyzika s pěstním klínem.

● „Musím přiznat, že nejsem dokonalý, a doufám, že jsem tím nerozpouta­l třetí světovou válku,“omlouval se lidovecký vicepremié­r Pavel Bělobrádek poté, co vypustil do světa fámu, na niž naletěl i jeho ministr zemědělstv­í – tedy že se koalice shodla na snížení DPH na pivo. Ale i když pivo zatím levnější nebude, bude jistě o něco později. Ono totiž všechno bude, protože po těchto volbách jsou brzy další.

I maso bude vbrzku, jak blahé paměti z tribun sliboval Antonín Novotný.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia