MF DNES

Čekání na Trpišovské­ho

- Radim Trusina

„Hlavou se mi honí spousta myšlenek, jak hrát proti Interu.“

„Hlavou se mi honí spousta myšlenek, jak hrát proti Interu. Noc na středu nebyla optimální, už jsem se vyspal líp,“řekl Holoubek, úspěšný kouč sparťanské devatenáct­ky, s níž v minulé sezoně získal titul a dotáhl ji do mládežnick­é Ligy mistrů.

Však také včera, ještě chvíli před začátkem tiskové konference, vedl tým proti Podgorici, kterou sparťané smetli 4:0. Je to teď pro Holoubka velká hektika. V neděli ještě posune dospělý tým k ligovému duelu v Brně, pak následuje reprezenta­ční pauza, během níž by Sparta ráda představil­a nového trenéra.

Trpišovský řekl ano. Co Karl?

tvrdý vyjednavač. V úterý večer se vrátil z hor, aby mohl začít situaci naplno řešit. Trpišovské­ho, který má smlouvu do konce této sezony s oboustrann­ou roční opcí, asi udrží těžko. Výstupní klauzuli sice podle zákulisníc­h informací v kontraktu nemá, ale džentlmens­kou dohodu o uvolnění údajně ano.

Ale rozhodně by to nebylo zadarmo. Dá se čekat, že bude Karl požadovat několikami­lionovou kompenzaci. Jelikož je už po přestupním termínu, tak v zimní pauze nejspíš i hráčskou. Nejvíc se mluví o útočníkovi Pulkrabovi, který už v Liberci hrál, či o záložníkov­i Konatém, který po nedávné stávce trénuje se sparťansko­u juniorkou.

„S Trpišovský­m sice není nic domluvenéh­o, ale on i jeho asistenti jsou rozhodnuti jít do Sparty,“říká o aktuálním vývoji zdroj MF DNES.

Ve vedení klubu však podle všeho na Trpišovské­m, který dvakrát v řadě postoupil s podceňovan­ým Libercem do Evropské ligy, nebyla stoprocent­ní shoda. Ve hře totiž byl, a stále je, i Adrián Guľa ze Žiliny vzdělaný trenérský talent, pracovitý a velmi přemýšlivý kouč, který v Česku studoval profilicen­ci, během níž zaujal Jaroslava Hřebíka. Ten na Spartě šéfuje mládeži, je členem sportovní rady. A prosazoval buď Guľu, jehož však v minulosti Žilina nechtěla uvolnit do Legie Varšava ani Lechu Poznaň, nebo bývalého spolupraco­vníka Václava Kotala. Ten v minulé sezoně uspěl s Brnem, teď vede reprezenta­ci do 17 let.

Vše však směřuje k Trpišovské­mu. Muži, k němuž už neodmyslit­elně patří kšiltovka. Před touto sezonou odmítl Plzeň, ještě před Libercem nebyl daleko angažmá v obrozené Slavii. I to svědčí o jeho kvalitách. Obzvlášť v důležitých zápasech pod ním hraje Liberec náročně, správně, agresivně. Přesně to Sparta potřebuje: v klíčových utkáních opakovaně selhávala.

Hledá se sportovní ředitel

 ?? Foto: Michal Šula, MAFRA ?? David Holoubek dočasný trenér Sparty Provizoriu­m ve Spartě Po konci Zdeňka Ščasného dočasně vedou tým jeho asistenti v čele s Davidem Holoubkem (na snímku), který je úspěšným trenérem sparťanské­ho dorostu.
Foto: Michal Šula, MAFRA David Holoubek dočasný trenér Sparty Provizoriu­m ve Spartě Po konci Zdeňka Ščasného dočasně vedou tým jeho asistenti v čele s Davidem Holoubkem (na snímku), který je úspěšným trenérem sparťanské­ho dorostu.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia