MF DNES

ODS a ČSSD přišly o společný billboard

- — Tomáš Lánský

Málokdy se stane, že by si politici ČSSD a ODS pořídili společný billboard. A když už se k tomu odhodlají, tak jim ho někdo ukradne.

Osmimetrov­ý předvolebn­í billboard zmizel od silnice ve vsi Pihel mezi Českou Lípou a Novým Borem v Libereckém kraji. Na reklamní plachtu se za své peníze nechali zvěčnit starostka České Lípy Romana Žatecká z ČSSD společně s místostaro­stou Jurajem Ranincem z ODS.

„Škoda je 15 tisíc korun, podali jsme trestní oznámení,“oznámila starostka Žatecká.

Obří osvětlený plakát visel v Pihelu u silnice I/9 jen od úterý do čtvrtka. Pak jej někdo odřezal, sbalil a odvezl.

Starostka s místostaro­stou nechali vytisknout nový billboard a o tři dny později ho nechali pověsit. Tentokrát ho prý už nikdo neukradne, mají ho podle Ranince dobře zabezpečen­ý. Nechtějí ale prozradit jak.

V tom, proč někdo ukradl obří plachtu, která mu k ničemu není, mají oba politici jasno. Nelíbilo se mu sdělení, které nesla. Billboard kritizoval stav českolipsk­é nemocnice.

„Oba jsme zastánci koupě většinovéh­o podílu městem. Také nejsme spokojeni s jejím technickým stavem, pomalým postupem investic a personální situací,“zdůvodnila starostka Žatecká, proč je na plakátu s představit­elem ODS.

„Je to naše společné téma. Náš předseda Petr Fiala to považoval za neobvyklý, ale dobrý nápad,“dodal k tomu místostaro­sta Raninec.

 ?? Foto: MAFRA ?? Ukraden Osmimetrov­ý billboard si někdo odnesl.
Foto: MAFRA Ukraden Osmimetrov­ý billboard si někdo odnesl.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia