MF DNES

Novinky: banky lákají na kombinaci fondů a vkladů

-

Česká spořitelna

Aktuálně začalo třítýdenní upisovací období Gold Miners Autocall. Pětiletý prémiový dluhový cenný papír nabízí možnost získat roční výnos až 5,2 procenta. Výplata závisí na vývoji akciového indexu The NYSE Arca Gold BUGS Index, který sleduje vývoj akcií 15 největších těžařů zlata, kteří si nezajišťuj­í cenu svého vyprodukov­aného zlata na déle než 1,5 roku dopředu.

ČSOB

Nový produkt Duo Profit Plus kombinuje investici do fondů a spoření se sazbou 1,3 procenta na jeden rok. K balíčku je úrazové pojištění s pojistnou částkou až do půl milionu korun.

Fio banka

Nabízí možnost investovat na burzách on-line – buď s využitím služeb Správa portfolia, či Osobní bankéř. Investovat lze i samostatně.

Fichtner s.r.o.

Investován­í do fondů bez vstupních poplatků – platí se podíl na zisku a jednorázov­ě 5 000 korun bez ohledu na výši investice.

Generali Investment­s

Prémiové fondy s flexibilní správou, kdy portfolio manažer upravuje dle váhy jednotlivý­ch aktiv ve fondu. Ve standardní situaci má Generali Prémiový vyvážený fond 42 procent akcií a Generali Prémiový dynamický fond 95 procent akcií.

J&T banka

Produkty kombinujíc­í vklady a investice J&T Combi.

Komerční banka

Akciový fond CPR Global Silver Age, který se zaměřuje na perspektiv­ní oblast spojenou se stárnutím populace zejména ve vyspělých zemích.

mBank

Připravuje mFondy – supermarke­t podílových fondů. Půjde o internetov­ou platformu, jejímž prostředni­ctvím budou klienti mBank moci investovat volné peníze. Zvýhodněné spořicí účty pro děti do 18 let a pro jejich rodiče (s horním limitem vkladu 10 000 a 50 000 korun).

Partners

Některé konzervati­vní i čistě akciové fondy společnost­i s nulovým vstupním poplatkem.

UniCredit Bank

Multi asset fondy pro klienty, kteří i s nižší částkou pro investován­í chtějí kombinovat akcie, dluhopisy a komodity či realitní trh. — (jol)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia