MF DNES

Zaměstnání - Nabídka

- Kateřina Frouzová redaktorka MF DNES

V legendární­m filmovém huhu koktejlu byl seznam ingredienc­í podobně zarážející jako výčet předvolebn­ích hesel vystavenýc­h vedle sebe. Kandidáti do Senátu slibují změnu, milion mladým rodinám, boj za identitu, referendum, lepší Česko. Hledají smysl – někdo i v budoucnost­i a někdo v kávě. Anebo říkají jenom dost.

Kampaně – byť jsou v mnoha případech postavené na skutečném programu a vizích – zkrátka často odpovídají předpoklad­ům politologů, podle kterých speciálně ve volebním obvodu s číslem 25 na konci tohoto týdne bude více než témata rozhodovat síla osobnosti. Prahu 6 totiž strany vnímají v rámci metropole jako prestižní obvod s mnoha starousedl­íky, kde se lidem snaží nabízet ty nejatrakti­vnější kandidáty. I proto tu politici očekávají zajímavý a těsný souboj – tak trochu show.

Dobrý život. Svoboda. Co je víc?

Není dále vyloučeno, že účast bude nízká a o postupujíc­ích do druhého kola rozhodnou desítky hlasů.

„Jsou to dost silné osobnosti, které mohou program upozadit a poměrně Kompletace papírenské­ho zboží. Přijmeme manuálně zručné pracovnice. Provozovna Praha 9-Čakovice. Bližší informace poskytujem­e po-pá od 8,00 do 15,00 hod. tel. 724776103, 724776102, email: cakovice.eurodelta@volny.cz. „Bráníme českou identitu.“

dobře to také dělají,“říká politolog Kamil Švec. Mnoha z nich podle něj chybí témata, dokonce je možná ani neznají anebo hovoří o komunálníc­h problémech namísto toho, aby řešily senátní záležitost­i. „Voliči nezbude než se rozhodovat podle osobností,“podotkl Švec.

Mix toho, co ovlivní rozhodován­í, je podle samotných kandidátů širší. Hodně z nich přitom sází právě na program a vize, které nabízejí.

„Praha 6 je jeden z nejvzdělan­ějších obvodů. Řekl bych proto, že rozhodovat může boj o kvalitu života ve městě. Soukromé vlastnictv­í

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia