MF DNES

Přijede kytaristka Michaela Jacksona

-

ostatně nadaný celkově, třeba skvěle fotí. Já se s ním můžu poměřovat na textech, na to se zatím on nezaměřil. Ale u něj člověk nikdy neví. No a Olin je všestranný muzikant, s ním je to jasná harmonie.

Poznáte hit, když ho napíšete?

Ne. Když se mě ptali, co bych označil za hit, tak jsem neomylně ukazoval na věci, u kterých to nevyšlo. Navíc hitem se písnička stane, až když se lidem trochu „vreje“. Nikdy nevím, co si kdo vybere, ale poznám, když se mi písnička vyloženě nepovede. Tu pak vyhodím.

Takže je nějaká z těch, u kterých jste čekal hit, na aktuální desce zapadlých kousků?

Třeba u písně Pod zrcadlem jsem si myslel, že by mohla víc prorazit. Ale lidi na tu desku říkají, že je to jemná melancholi­e. A je to tak, titulní skladba Krásnej dar sice působí optimistic­ky, ale není moc veselá. A nikdy jsem neusiloval o to, abych byl za každou cenu veselý. Takových věcí tam je víc, a když si lidi vyberou, tak budu šťastný.

Čekal jste v mládí, že budete mít z hudby kariéru?

Je přípustné obětovat letadlo se 164 civilisty na palubě, pokud se tím zachrání 70 tisíc jiných životů? Volbu nastolí unikátní projekt Teror, který ve stejnou dobu odvysílají vedle ČT veřejnoprá­vní stanice v Německu, Rakousku, Švýcarsku i na Slovensku. Film vysílá ČT2 17. října, o jeho konci rozhodnou v hlasování sami diváci německé ARD. (spa) V rámci festivalu Kytara napříč žánry v Česku vystoupí Jennifer Batten, jež spolupraco­vala s Michaelem Jacksonem či Jeffem Beckem. Ve čtvrtek povede v Praze kytarový workshop, v pátek v pražské Městské knihovně vystoupí spolu s Dagmar Voňkovou a Janou Šteflíčkov­ou, v sobotu přidá ve Varnsdorfu sólový koncert. (vah)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia