MF DNES

Kroos bude v Realu vydělávat jako Ronaldo a Bale

-

Několikrát jsem se po telefonu rozešel s holkou a nebyla to žádná sranda. Jenže teď to bude mnohem horší. Než na své staré nokii najdu v seznamu slovo „taťka“a zmáčknu „volat“, vím, že mě čeká nejtěžší hovor v životě. Přemýšlel jsem o něm už cestou k nemocnici, ale nevymyslel jsem nic. Měl jsem jasno jen v jedné věci, a to hned že to bude táta. Kdybych volal mámě, budu se v tom plácat a opatrně volit slova. Jenže ke slovu rakovina žádná mírumilovn­á varianta neexistuje, nebo aspoň já o ní nevím. Takže volám tátovi, na kterého můžu všechno vybalit na rovinu. Sedím před nemocnicí, motor vypnutý, mačkám „volat“.

Táta to vzal hned. „Čau, Péťo.“Slyším, jak mu pípají parkovací senzory od auta. Právě přijel domů a zajížděl do vrat. On v autě, já v autě. Nezačal jsem úplně šťastně. „Mám šílenou zprávu.“Ani jsem ho nepozdravi­l a už ve slově „šílenou“se mi zlomil hlas. Pokračoval jsem tak, že to snad ani hůř říct nešlo. „Před pár týdny jsem si něco našel na varleti, teď jdu od urologa, mám asi rakovinu a ještě dneska mě budou operovat. Jsem na Karláku a potřebuju číslo na docenta Hozu, jestli by mi mohl pomoct a poradit, co mám dělat.“

Pak bylo ticho, už ani ty senzory nepípaly. Tohle táta nečekal.

„Jak ti to přesně oznámili?“vysoukal ze sebe nakonec.

Řekl to tak, jak jsem ho za čtyřiadvac­et Německý záložník Toni Kroos je před podpisem nové smlouvy s Realem Madrid a zařadí se mezi nejlépe placené fotbalisty na světě. Podle listu Bild mu kontrakt platný do roku 2022 vynese zhruba 20 milionů eur (540 milionů korun) ročně. Kroos tak bude vydělávat podobně jako největší hvězdy týmu Cristiano Ronaldo a Gareth Bale. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia