MF DNES

Š

- Fotbalový reportér MF DNES

éf českého fotbalu Miroslav Pelta přišel včera ve 14.47 do pražského hotelu Marriott, rozhlédl se a pronesl: „Kde jsou ti chlapi?“Seděli v rohu u stolu. A o 15 minut později už na tiskové konferenci společně oznamovali, že český fotbal uzavřel kontrakt, který nemá obdoby. „Ti chlapi“byli ze sázkové kanceláře Fortuna a stali se nejvýrazně­jším sponzorem v historii.

Smlouva je na 6 let, v nichž ponesou název Fortuna všechny mužské soutěže od druhé ligy po divize. První liga se připojí v létě 2018. Fortuna bude podporovat i českou reprezenta­ci, pohárovou soutěž Mol Cup i oživený Superpohár.

Kolik peněz fotbal zasype?

„Je to největší kontrakt v historii českého fotbalu. Bude to žlutá lavina,“narážel Pelta na hlavní barvu nového partnera.

Kolik peněz tedy český fotbal v příštích letech zasype? „Částku ze mě nedostanet­e,“reagoval na otázky Dušan Svoboda, šéf ligy. „Troufnu si říct, že je to největší sponzorský kontrakt v historii českého profesioná­lního sportu. Bavíme se o stovkách milionů korun.“

Ač to nikdo oficiálně nepotvrdí, ve fotbalovém zákulisí se mluví o cifře kolem 400 milionů korun za celé období. Bývalý partner ligy, společnost Synot, dával 55 milionů korun ročně. To samé, plus minus, dává i ten současný, ePojisteni.cz.

Fortuna šla podle informací MF

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia