MF DNES

ZACHUMLEJT­E SE DO PříRODY TEPLO ANI ZIMA NEMUSí BýT PROBLéM

To, co vám chceme nabídnout, začíná v lese. Lesů je v ČR nadstandar­dně mnoho, a tak je zcela jasné, že těch pár stromů jistých máte. Tady totiž začíná příběh produktu, který se jmenuje Climatizer Plus. Vyrábí se ze sběrového novinového papíru a nabízí uni

- Ing. Michal Řehulka, CIUR a. s., více na www.vseproizol­ace.cz

Doma jako v lese

Pokud tedy nechcete v horkých letních měsících doma zbytečně zapínat klimatizac­i, pokud chcete, aby se děti v noci nebudily horkem a vy jste se dobře vyspali, pokud ještě navíc chcete mít v interiéru i přirozenou vlhkost, pak je foukaná tepelně zvuková izolace z celulózy, patřící v současné době k nejmoderně­jším svého druhu ve světovém měřítku, produktem hodným vaší pozornosti.

Klimatizov­ání papírem

Funguje to na jednoduché­m principu: novinový papír se rozvlákní a za teploty 80 °C proběhne pomocí patentovan­é technologi­e impregnace jednotlivý­ch celulózový­ch vláken natavením pudru z potravinář­ské chemie. Vzniklá izolace je zdravotně zcela nezávadná. Můžete s ní bezpečně zateplit všechny konstrukce domu od podlahy až po střechu. Obrovskou výhodou je, že struktura foukané celulózy je taková, že dokáže odolat až 7 hodin přímému sluníčku aniž by propustila teplo dovnitř. Při změně teplotních poměrů odešle naakumulov­ané teplo tam, odkud přišlo. Je to podobné, jako když v létě sedíte v kamenné chalupě své babičky – venku je 32 oC ve stínu a vy sedíte v luxusních 23 oC uvnitř. S tím je spojená ještě jedna otázka, kterou z takových staveb znáte – vlhkost. Celulózová izolace umí přebytečno­u vlhkost pojmout do své struktury, a když se pak vlhkosti v ovzduší nedostává, vrací ji do interiéru zpět. Ve spojení s inteligent­ní fólií pro clima Intello je to takový dýchající piják. Není snad nutné zdůrazňova­t, že v zimě probíhá efekt s opačným znaménkem. Teplo zůstává doma, vlhkost je příjemná. Navíc nemusíte tolik topit, což je příjemné i finančně. Na příjemné pohodě se tedy podílí příjemná teplota s adekvátní vlhkostí. Děti tak mají menší sklony k dráždivému kašli a k respirační­m chorobám, prostředí prospívá i astmatikům.

Do lesa nemusíte

Jak to tedy zařídit? Najděte si na internetu Climatizer Plus a zatelefonu­jete nebo pošlete e-mail realizační firmě, která přijede, posoudí, poradí. Práce pak trvá 2 až 4 hodiny, podle velikosti izolované plochy. Vše se dělá zvenku, nic se netahá přes místnosti a pokoje. Nejsou nutné přestavby, bourání a jiné stavební práce. Nemusí se uklízet. V příjemně chladném/teplém prostředí, které vám celulózová izolace zabezpečí, vás u srdce bude příjemně hřát dvacetilet­á záruka na materiál. Z tohoto pohledu je Climatizer Plus unikátní také v tom, že v ceně izolantu je zahrnuta i práce, na kterou je dvouletá záruka. Takže jediné, co foukaná celulózová izolace Climatizer Plus zajistit nedokáže, je vůně lesa a šustot jehličí. Domníváme se, že je to zejména proto, že Climatizer Plus funguje také jako výborná zvuková izolace.

 ??  ?? Zateplení střechy nebo podkroví rodinného domu přinese nejen úspory v energiích, ale i zdravější bydlení.
Zateplení střechy nebo podkroví rodinného domu přinese nejen úspory v energiích, ale i zdravější bydlení.
 ??  ?? Celulózová izolace Climatizer Plus pro izolaci od podlahy po střechu. Přírodní izolant se zárukou 20 let z novinového papíru, s impregnací potravinář­skou chemií.
Celulózová izolace Climatizer Plus pro izolaci od podlahy po střechu. Přírodní izolant se zárukou 20 let z novinového papíru, s impregnací potravinář­skou chemií.
 ??  ?? Při zateplován­í foukanou izolací není nutné mít přístup do interiéru domu. Je možné půdní prostor zafoukat izolací i ze střechy.
Při zateplován­í foukanou izolací není nutné mít přístup do interiéru domu. Je možné půdní prostor zafoukat izolací i ze střechy.
 ??  ?? Zafoukání celulózové izolace Climatizer Plus je rychlé.
Zafoukání celulózové izolace Climatizer Plus je rychlé.
 ??  ?? Zateplení šikmých střech s odvětrávan­ou skladbou s celulózovo­u izolací Climatizer Plus. Zlepší akumulační vlastnosti stavby – v létě je v podkroví chládek, v zimě teplo.
Zateplení šikmých střech s odvětrávan­ou skladbou s celulózovo­u izolací Climatizer Plus. Zlepší akumulační vlastnosti stavby – v létě je v podkroví chládek, v zimě teplo.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia