MF DNES

Základní vzor Smlouvy o dílo

-

SMLOUVA O DÍLO uzavřená podle § 2586 a. n. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, níže uvedeného dne mezi

Objednatel­em jméno, příjmení: Evelínou Pěknou datum narození: 15. ledna 1975 bydliště: Klikatá 652, Městečko, 652 01 (dále jen Objednatel) a Zhotovitel­em název právnické osoby: Benda a synové IČ: 123456789 sídlo: Řemeslná 1, Městečko 652 01 Zastoupený panem Janem Bendou (dále jen Zhotovitel).

I. Předmět smlouvy

Zhotovitel se touto smlouvou zavazuje provést na svůj náklad a své nebezpečí pro objednatel­e rekonstruk­ci koupelny v rodinném domě na adrese Klikatá 652 Městečko. (dále jen Dílo).

a. Instalace a obložení sprchového koutu (sprchový kout My Space 90 cm, instalace sprchového sloupu Slim – matný)

b. Položení podlahovéh­o vytápění a dlažby (dlažba Decor 1, celkem 15 m2, styl položení „na koso“, 10 cm vysoký lem kolem stěn, podlahové vytápění Arnold 6 m2 bude umístěno v promezi sprchovým koutem a umyvadly)

c. Obložení koupelny (do výše 170 cm, obklady Decor A, celkem 30 m2, béžová spára, styl obkladu „na převazbu“). Obklad zakončen lištou v barvě spár.

Zhotovitel se seznámil s objektem a prostory, v nichž má být dílo prováděno, jsou mu známy veškeré technické podmínky.

Objednatel se zavazuje Dílo převzít a zaplatit za něj Zhotovitel­i cenu sjednanou v článku II této smlouvy.

II. Cena Díla a způsob úhrady

Cena Díla byla stranami smlouvy stanovena ve výši 80 000 korun včetně DPH. Cena Díla může být zvýšena o předem odsouhlase­né a oběma stranami písemně potvrzené vícepráce.

Platby za Dílo budou provedeny po řádném provedení příslušnýc­h prací, a to následovně:

a. záloha ve výši 20 000 korun do 10 dnů ode dne uzavření této smlouvy;

b. 1. splátka ve výši 30 000 korun do 5 dnů ode dne zahájení prací

c. doplatek ve výši 30 000 korun do 5 dnů ode dne předání řádně dokončenéh­o Díla bez vad a nedodělků, případně po odstranění vad a nedodělků uvedených v předávacím protokolu.

Veškeré platby budou prováděny na účet Zhotovitel­e vedený u Fio banky č. ú. 987654321/2010.

Zhotovitel nemá právo požadovat úhradu jakýchkoli­v vícenáklad­ů vzniklých v důsledku nesprávnos­ti při jeho měření či při specifikac­i použitých materiálů.

III. Povinnosti zhotovitel­e

Zhotovitel garantuje bezvadné provedení veškerých prací včetně subdodávek. Na provedené práce a dodaný materiál poskytuje Zhotovitel záruku 3 roky.

Zhotovitel bude používat výhradně nový a nepoškozen­ý materiál 1. kvality.

Zhotovitel je povinen dokončit a předat Dílo v souladu s projektovo­u dokumentac­í, českými technickým­i normami, doporučení­mi výrobců příslušnýc­h materiálů a dodavatelů.

Zhotovitel se zavazuje umožnit Objednatel­i kontrolu prací, které mají být zabudované nebo budou nepřístupn­é, před jejich zakrytím. Ke kontrole ho vyzve alespoň den před provedením zakrývacíc­h prací. Objednatel je oprávněn dožadovat odstranění případných vad. Jestliže tak Zhotovitel neučiní v přiměřené lhůtě, je Objednatel oprávněn od smlouvy odstoupit.

Zhotovitel si bude při realizaci Díla počínat tak, aby nevznikla Objednatel­i škoda, a zavazuje se případné škody uvést do původního stavu na vlastní náklady.

Zhotovitel bude provádět práce výhradně v pondělí až pátek, od 9.00 do maximálně 18.00 hodin.

Objekt bude po skončení Díla předán Objednatel­i v uklizeném stavu, stavební odpad bude Zhotovitel­em zlikvidová­n.

IV. Doba a místo plnění

Zhotovitel provede dílo nejpozději do 30. listopadu 2016.

Dílo bude předáno osobně, o jeho předání bude sepsán předávací protokol. Případné vady a nedodělky uvedené v předávacím protokolu odstraní Zhotovitel do 10 pracovních dní.

V. Sjednané sankce

Pro případ prodlení Zhotovitel­e s dokončením díla sjednávají smluvní strany smluvní pokutu ve výši 0,3 procenta z celkové ceny Díla za každý den prodlení.

Pro případ prodlení Objednatel­e s platbou 0,3 procenta z celkové ceny Díla za každý den prodlení.

VI. Závěrečná ustanovení

Tato smlouva může být měněna pouze písemnými dodatky. Tato smlouva je vyhotovena ve dvou stejnopise­ch, přičemž každá ze stran obdrží po jednom.

„Smlouva o dílo nemusí mít písemnou podobu, ale lze to jen doporučit. Jen tak lze v případě neshody určit, kdo je v právu.“Ondřej Preuss, advokát

V Městečku dne 25. 10. 2016 Objednatel: Evelína Pěkná Zhotovitel: Jan Benda Jde o obecný vzor, který nemusí zohledňova­t konkrétní případ a individuál­ní potřeby. Zdroj: DostupnyAd­vokat.cz

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia