MF DNES

Repríza finále play-off: Sparta proti Liberci

-

A proto je potřeba se k situaci postavit a vyřešit ji. Jinak se klub nikam neposune.

Vlastnil pan Benýšek původně 69,9 procenta, nebo byl od začátku jen předseda představen­stva OIN Gama, která Slavii ovládá?

Ono to tak bylo od začátku, že Slavii kupovala právnická osoba, kterou on zastupoval.

Takže je situace pořád stejná?

Je to pořád stejné.

Benýšek se ke Slavii už nehlásí. Zastupuje tedy vlastníka někdo jiný?

Ne, on ho stále zastupuje, vždyť je stále předsedou představen­stva.

Takže je v podstatě pořád majitelem Slavie?

On není majitel. Respektive říká, že není majitelem, ale jde o akciovou společnost, kterou zastupuje. Což říká správně. On vystupuje na valné hromadě za akcionáře, který vlastní 69,9 procenta klubu.

To je trošku bizarní situace.

(úsměv)

Tuhle situaci byste rád vyřešil?

Ano. Ve prospěch Slavie.

Podnikáte v tomto směru nějaké kroky, když vaše vztahy s panem Benýškem nejsou dobré?

Mě překvapuje, že se objevilo, že jde mezi námi o souboj eg. Já vám to řeknu takhle: S Richardem se bavíme normálně, je to vztah dvou lidí, kteří se potkali v jednom klubu a řeší pracovní věci. Spojuje nás tohle téma. Nevím o tom, že bychom mezi sebou měli nějaký problém.

V jakém časovém horizontu by se měla situace rozseknout?

Basketbali­stky ZVVZ USK Praha touží postoupit potřetí za sebou až mezi čtyři nejlepší celky Euroligy. Dotáhnout by je tam měl téměř totožný kádr, který skončil letos čtvrtý a loni dokonce celou elitní soutěž vyhrál. „Jdeme do sezony se stejnými cíli jako loni, a to obhájit titul a probojovat se do Final Four Evropské ligy,“řekl generální manažer USK Marek Kučera. „Euroliga je pro nás nejvíce a chceme uspět. Ale už samotný postup ze skupiny bude obtížný, protože ji máme těžkou,“doplnila trenérka Natália Hejková. Pražanky se ve skupině A utkají s Fenerbahce Istanbul, tureckým Mersinem, Wislou Krakov, Györem, Montpellie­rem, Schiem a Kurskem. Právě ruský celek je podle Hejkové v nadcházejí­cím ročníku hlavním favoritem. (ČTK)

Hokej

Druhá repríza od velké finálové bitvy minulé sezony čeká dnes hokejisty Sparty a Liberce v předehrávc­e 16. kola extraligy. Sparta v polovině září dosáhla pod Ještědem na tři body po výhře 3:2, nyní má na čtvrté příčce dvoubodový náskok na šesté Bílé Tygry, kteří ale sehráli o zápas méně. Doma Pražané bodovali ve všech pěti dosavadníc­h zápasech, naposledy si proti Pardubicím (4:1) připsali čtvrté vítězství před svými fanoušky v základní hrací době za sebou. „Čeká nás velice těžký soupeř. Víme, že Liberec již tři zápasy neinkasova­l, nicméně my si věříme. Hrajeme doma a chceme dosáhnout na tři body,“prohlásil asistent trenéra Sparty Zdeněk Moták. Hraje se v O2 areně dnes od 18.30. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia