MF DNES

Červená skupina

- Michael Bereň reportér MF DNES v Singapuru

Vjeden moment si trenér Jiří Vaněk ukazoval na spánek a na Plíškovou volal: „Hlava! Hlava!“Zdviženým prstem dal najevo: „Posloucháš dobře.“

I když kouč Vaněk přiznává, že občas jsou jeho promluvy povinným optimismem, kterým se snaží „nadopovat“nejlepší českou tenistku, na Masters podruhé fungovaly.

„Hraješ fantastick­y, věř si, nemá na tebe.“

„Nic neměň, hraj svoji hru, jsi pořád lepší.“

„Počkej, počkej, nerozčiluj se. Ona ti tu šanci dá, přísahám bohu!“

Plíšková se v pondělní noční přetahovan­é s Muguruzaov­ou Vaňkovými radami řídila, včera měl trenér málem také pravdu v předpovědi dalšího úžasného obratu. „Ale málem,“namítla Plíšková, právě za sebou měla další dramatický duel. v Cincinnati mi nešel a porazila jsem ji. Takže jsem pořád věřila. Vždycky si pomáhám servisem, o to je pro mě těžší, když mi nejde.“

Kvůli selhání obvyklé zbraně světové pětky se Kuzněcovov­á postupně dostala ke své obvyklé hře. Svědčil jí rovněž pomalý povrch v singapursk­é aréně, který jako by si s sebou přivezla z Moskvy, kde podruhé za sebou ovládla turnaj. Výměny s jedenatřic­etiletou Ruskou daly zabrat, Plíšková musela své dlouhé nohy často ohýbat v kolenou, chodit pod míč. Kuzněcovov­á hrála do bekhendu Plíškové, aby nečelila jejím forhendový­m útokům.

Ruská tenistka, která doplnila nejlepší osmičku této sezony až na poslední chvíli právě po domácím triumfu, tak prodloužil­a sérii dlouhých zápasů, letos to pro ni bylo 23. vítězné utkání ve třech setech, minule dokonce odvracela mečbol.

„Její výdrž mě nepřekvapi­la, je dvojnásobn­á grandslamo­vá šampionka, hraje nejlepší tenis v kariéře. Takže ne, překvapená nejsem,“řekla Plíšková o soupeřce.

Nuda? Ne s tenistkou Plíškovou. Na Masters opět utekla z mečbolů, ale padla. Jde na obhájkyni.

3. Plíšková 2 4. Muguruzaov­á 2

10.00 Halepová – Cibulková, 13.30 Kerberová – Keysová. 1. Kerberová 2. Halepová 3. Keysová 4. Cibulková 2 2 2 2

1 0 2 1 1 0 0 1 1 2 4:1 2:2 2:2 1:4 2 1 1 0

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia