MF DNES

Kouzelný prsten slovenské vítězky

Senzace: Dominika Cibulková ovládla při debutu Masters.

- Michael Bereň reportér MF DNES v Singapuru

Na levé ruce nosí blyštivý snubní prsten. Nesundá ho ani na kurtu, ačkoliv se jí při rovnání účesu občas zamotá do dlouhého blonďatého copu. „Všichni se diví, jak s tím můžu hrát, ale já jsem na to zvyklá,“říká slovenská tenistka Dominika Navara Cibulková. „Je to můj talisman!“

Tento talisman se včera proměnil v kouzelný prsten, který vlastnila pohádková princezna Arabela.

Sedmadvace­tileté rodačce z Bratislavy přičaroval stříbrný ušatý pohár se stuhami, trofej pro vítězku Turnaje mistryň.

Cibulková ve finále přemohla světovou jedničku Němku Angelique Kerberovou za 76 minut 6:3, 6:4 a oplatila jí porážku ve skupině.

Podnik pro nejlepších osm hráček sezony ovládla při premiérové účasti podobně jako Petra Kvitová. Česká šampionka to dokázala v roce 2011.

Nejšťastně­jší chvíle v životě

Když Cibulková dostala před skoro třemi lety po vítězném semifinále na Australian Open odvážnou otázku, jestli se její pocity dají srovnat se sexem, odpověděla: „Nevím, jestli mám špatný sex. Ale tomuhle se nic nevyrovná.“

O víkendu měla na žádost reportéra porovnat, jestli byla lepší letošní svatba s dlouholetý­m partnerem Michalem Navarou, nebo její sobotní postup do souboje o titul. „Mám skvělý rok v osobním životě i na kurtu. Konečně mám konzistent­ní výkony. Svatební víkend byl skvělý, tohle je taky skvělé. Nemůžete srovnávat tyto dvě věci,“podotkla.

Včera, když se samou radostí rozbrečela na kurtu a ronila slzy štěstí, prohlásila: „Je to nejšťastně­jší chvíle v mém životě.“

Třímajíc slovenskou vlajku pak líbala pohár pro šampionku. Rodiče to dojalo. Otec Milan zápasy prožíval velmi emotivně. Matka Katarína, bývalá poslankyně, taky slzela.

„Uch, ještě si to pořádně neuvědomuj­u,“začala rozhovor s českými reportéry. Pak znovu vyprávěla o tom, jak důležitá pro ni je vyrovnanos­t v osobním životě a stabilní zázemí.

Skok ze sedmé desítky žebříčku

Cibulková se dostává při utkáních do zvláštního transu. Po základní lajně kmitá nohama, buší do míčku a výměny náležité oslaví pokřikem: „Pome!“Sleduje při tom jen svou lóži, kde kromě manžela sedí tenisový trenér Lipták a kondiční kouč Ivanko. Ovšem k realizační­mu týmu patří i mentální kouč Radko Šefčík.

Dřív téhle části přípravy nevěnovala pozornost, ale po operaci achilovky v březnu 2015 angažovala Šefčíka, s jehož podporou se nyní protloukla až na páté místo (přeskočila i Karolínu Plíškovou). Cítí se jistější. Ještě v únoru přitom byla na 66. místě! Na definitivu semifinálo­vé účasti v Singapuru čekala v hotelu.

Už když se včera ráno Cibulková vzbudila, věřila, že se jí odveta proti Kerberové za základní skupinu povede. Jenže při třech neproměněn­ých mečbolech znervózněl­a. Uvědomila si důležitost momentu. „Myslím, že je to lidské. Ale ukázala jsem mentální sílu. Volala jsem si s koučem a říkal, že to byl úplný masakr, jak jsem to zvládla,“smála se.

Kvůli oslavám na Slovensku odložila dovolenou s manželem na Maledivách. Ráj na ni čeká i doma.

 ?? Foto: Reuters ?? Tolik lesku Z levé ruky Dominiky Cibulkové i při zápasech září snubní prsten. Po posledním utkání na Turnaji mistryň se navíc mohla mazlit s pohárem pro šampionku.
Foto: Reuters Tolik lesku Z levé ruky Dominiky Cibulkové i při zápasech září snubní prsten. Po posledním utkání na Turnaji mistryň se navíc mohla mazlit s pohárem pro šampionku.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia