MF DNES

Jak Rusky zkazily růžovou oslavu veselému týmu „Bucie“

- Michael Bereň reportér MF DNES v Singapuru

Americká tenistka Bethanie Matteková-Sandsová oslaví příští rok v březnu 32. narozeniny, přesto duší zůstává tato svalnatá žena dítětem.

V páru s Lucií Šafářovou vymýšlí rozpustilé oslavy. Po kurtu skáče radostí jako pominutá. Natáčí legrační videa na sociální sítě. Takže když Češka hovořila o finálové sázce týmu „Bucie“(tak si říkají), nikoho nepřekvapi­lo, kdo ji vymyslel.

Plán Mattekové-Sandsové, že si jako případné šampionky deblové soutěže na Turnaji mistryň obarví hlavu narůžovo, nakonec nevyšel.

„Škoda, co? Mně by to nakonec nevadilo, mít ten pohár. Ale co se dá dělat,“řekla Šafářová.

Turnaj ve čtyřhře ovládly olympijské vítězky Jelena Vesninová a Jekatěrina Makarovová. Rusky jsou první dvojicí, které se povedlo vyhrát zlato na olympiádě a pak také finále sezony.

Poprvé porazily česko-americký pár a ukončily soupeřkám sérii 18 vítězství v řadě. Američance zabránily, aby se stala světovou jedničkou.

„Nedopadlo to. Ale věřím, že se tak stane hned zkraje příští sezony,“poklepala Šafářová soucitně na rameno svou americkou kamarádku.

„Máme za sebou výtečnou sezonu ve čtyřhře. Vyhrály jsme čtyři turnaje a dvakrát prohrály ve finále. Je vždycky potěšení hrát s Bethanií a je s ní zábava na dvorci i mimo něj. To je nejdůležit­ější. Tým Bucie se vrátí silnější,“slíbila devětadvac­etiletá Češka na tiskové konferenci.

Také ta probíhala ve veselé atmosféře. Finalistky navzdory zklamání z prohraného vyrovnanéh­o zápasu bavily celý sál.

Šafářová byla šťastná a spokojená. Kvůli zdravotním problémům se jí sice v letošní sezoně nedařilo ve dvouhře, ale v deblu přidala k úspěchům s Mattekovou-Sandsovou ještě bronzovou olympijsko­u medaili po boku Barbory Strýcové. „Ta byla hodně speciální. I když se to špatně srovnává, možná znamená víc než titul z US Open.“

Šafářové pomáhá debl ve hře na síti, v zápasových návycích, také posiluje její sebevědomí. Loni v Melbourne vypadla v 1. kole, ale zároveň získala s Američanko­u první grandslamo­vý titul. A pak se dostala do elitní desítky ve dvouhře.

„Než se člověk vydrápe zpátky, tak to trvá nějakou dobu. Ale jsem odhodlaná do toho jít a dát tomu příští rok všechno. Fyzicky se cítím dobře. Každopádně to nebude jednoduchá cesta,“uvědomuje si Šafářová.

O dalších plánech ve čtyřhře členky dua „Bucie“mluvit nechtěly. „Teď myslíme jenom na dovolenou. Tu máme teď před sebou,“pravila Šafářová.

Večer v Singapuru si ještě užily „halloweens­ké“oslavy. Matteková-Sandsová si nechala kostýmy poslat až z Ameriky

Diví se ještě někdo?

 ??  ?? Poražané finalistky čtyřhry Pár Matteková-Sandsová a Šafářová.
Poražané finalistky čtyřhry Pár Matteková-Sandsová a Šafářová.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia