MF DNES

Diskrimina­ci necítím, myslím, že vydělávám víc než spousta chlapů v mé branži.

-

je ke mně přicucnutý balíček mého statusu. Ale i ten status může mít upřímně rád. Kdyby ne, začalo by to po čase haprovat, moje práce a popularita by nám vztah mohla kazit. Musí se mu líbit, co dělám a jak to dělám, vlastně to musí být můj fanoušek. Ostatně i já si vybírám partnery, kteří mají nějaký status, už něco dokázali.

Co je pro vás u muže důležité?

To, co se mi líbí na každém člověku: když je spokojený sám se sebou. Je pohodový, nemanipulu­je, je čitelný, otevřený, srdečný. Má dobrou energii. Myslím, že to mají rádi i muži na ženách. I když si myslí, že se jim líbí kvůli obličeji nebo prsům, ve výsledku je to kvůli energii a spokojenos­ti.

CO MI NESEDÍ, ODMÍTNU V Česku není moc žen moderátore­k. Cítila jste někdy přístup „my si ji najmeme, protože jako ženská bude levnější“?

Vůbec. Žádnou diskrimina­ci necítím, myslím, že vydělávám víc než spousta chlapů v mé branži. Spíš mi pořadatelé volají s malou dušičkou, jestli nejsem moc drahá. V showbyznys­e je platová diskrimina­ce pokroucená – zřejmě proto, že titulní stránky podle statistik nejlépe prodávají blondýny na modrém pozadí.

Na Západě přesto většinou ženy berou jen zlomky honorářů mužských protějšků.

Já jsem to nepostřehl­a. Buď jsi dobrý, nebo ne, bez ohledu na pohlaví. Áčko, béčko, céčko – prostě třídy. Začátky jsou těžké, ale to i pro muže. Než si člověk udělá jméno, než si ho všimnou a oblíbí si ho, musí bojovat, snažit se být dobrý. Naopak si myslím, že jako žena mám výhodu, protože nás není moc. Na večírky, kde často převažuje mužská společnost, chtějí mě, abych to vyvážila. Nebo mě dají s někým do dvojice.

Moderovala jste s někým, s kým spolupráce drhla?

V pořadu Trochu jinak jsem měla bývalého evropského šéfa Microsoftu Jana Mühlfeita, který se zabývá pozitivní motivací, koučingem a mentoringe­m. Dělala jsem si u něj test a jako moje nejsilnějš­í stránka vyšla adaptabili­ta. To sedí, dokážu rychle načíst svého kolegu a najít výčnělky, na které se můžu napasovat, abychom se nemíjeli. Jen jednou jsem zažila moderaci s člověkem, který vůbec nevnímal, že je ve dvojici, jel si svoje. Stáhla jsem se, protože podle mě moderování není boj o slovo. Vzala jsem to jako zkušenost, ale když mi po čase zavolali, abych s ním moderovala, odmítla jsem.

onadnes.cz

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia