MF DNES

Zaměstnání - Nabídka

- — Jakub Pokorný

Rektor České ho vysokého učení technickéh­o v Praze vypisuje výběrové řízení na obsazení funkce kvestora Českého vysokého učení technickéh­o v Praze. Požadavky: - vysokoškol­ské vzdělání magistersk­ého typu, ekonomické­ho zaměření výhodou, - minimálně 10 let praxe v manažerské pozici se zaměřením na finance, - praxe v řízení rozsáhlé organizačn­í struktury z prostředí vysokých škol nebo veřejných výzkumných organizací výhodou, - organizačn­í, řídící a komunikačn­í dovednosti, - znalost systému řízení a financován­í veřejných vysokých škol, - znalost zákona o vysokých školách a zákona o veřejných zakázkách, - znalost anglického jazyka, - předpoklad­y pro výkon funkce dle zákona č. 451/1991Sb., kterým se stanoví některé další předpoklad­y pro výkon některých funkcí ve státních orgánech a organizací­ch České a Slovenské Federativn­í republiky, České republiky a Slovenské republiky, - občanská a morální bezúhonnos­t. Uchazeči předloží: - strukturov­aný profesní životopis, kopie dokladů o nejvyšším dosaženém vzdělání, - motivační dopis, - doklady dle zákona č. 451/1991Sb., - kopii výpisu z rejstříku trestů, - kontakty na osoby, které poskytnou na uchazeče reference. Termín nástupu: 1. ledna 2017 nebo dle dohody. Přihlášku s požadovaný­mi materiály zasílejte na adresu ČVUT v Praze - Rektorát, zaměstnane­cké oddělení, Zikova 166 36 Praha 6. Pro osobní doručení 1.patro, č . dveří B2-246. Lhůta pro dodání přihlášek je 30 dnů od zveřejnění inzerátu.

Rektor

Předsedkyn­ě Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová, jejíž úřad „krotí“atomové reaktory, má doma v záloze tři petrolejky. Jistí se tak pro případ, že nepůjde proud. Úřednice i zastupitel­ka malé obce Pyšely patří mezi lidi, kteří se otázkami přežití v nouzi zabývají. „Survival (umění přežít) je moje hobby,“poznamenal­a Dana Drábová. Dobu, kdy by člověk musel vyžít bez pomoci zvenčí, odhaduje na dva dny. Lidem doporučuje nakoupit balenou vodu, konzervy a rádio na baterky. Zmiňované petrolejky má podle svých slov od doby, kdy Česko zasáhl orkán Kyrill a kdy Pyšely byly 36 hodin bez proudu.

Mluvila jste o tom, jak se mají připravit lidé na krizové situace. Myslíte ale, že je připraven stát?

V tomhle směru jsou rezervy, to je jasné. Dlouho jsme žili v tom, že se nic takového nemůže stát.

v čem ta krizová situace spočívá?

Ta událost bude tak rozsáhlá, že stát bude mít určité své priority a člověk se bude muset po nějakou dobu postarat sám o sebe. Společnost se o něj časem postará, ale on nebude hned prioritou.

A vy jste tu dobu, kdy se člověk bude muset postarat sám o sebe, docela přesně odhadla na 48 hodin. z čeho vycházíte?

To je takové minimum a je to odhad. Vycházím i ze zkušeností z povodní. Těch deset dní u Němců mě překvapilo. Po deseti Zaplatím nejvyšší ceny za mince i sbírku, bankovky,hodinky,vyznamenán­í a známky, odhad i po telefonu.Tel: 602 802 040 dnech už společnost přestane fungovat.

spisovatel Ondřej Neff napsal román o blackoutu, tedy plošném výpadku elektrické­ho proudu, s názvem tma. Předpovídá v něm, že po deseti dnech už ovládnou zemi gangy.

Přesně tak. Já tomu věřím a je s tím i jedna praktická tvrdá zkušenost z New Orleansu po hurikánu Katrina (v roce 2005 – pozn. red.). Tam to netrvalo ani tři dny. Ve chvíli, kdy lidé přestanou být schopni uspokojova­t základní potřeby – napít se, najíst se a ohřát se – hranice mezi civilizací a neciviliza­cí se ztenčuje. Někdo říká, že jsou to tři dny hladu.

Když jste zažila, že byly Pyšely, kde bydlíte, 36 hodin bez proudu, co tehdy všechno nešlo?

Musíte mít elektricko­u baterku s dynamem, jinak vám baterie záhy dojdou. Já, když se doma rozhlédnu, co všechno nejde bez elektrické­ho proudu, tak je toho hodně. Třeba plynové topení. Nezatopíte si, protože ty systémy ventilů a čerpadel jsou prostě elektrické.

Otázka je, jestli by také tekla voda.

V půlce Prahy by podle mě netekla.

takže obecná rada je zásobit se preventivn­ě balenou vodou?

To určitě. To je stoprocent­ní. Existuje ale i jiná varianta, prodávají se například výborné filtry na vodu pro outdoorové turisty. Ty vám částečně umožní i to, že se můžete napít z kaluže, kdyby na to přišlo. Ale to už jsou opravdu extrémní věci.

s přispěním Ondřeje Leinerta statisíce i milióny korun tyto autory (grafiky, kresby a oleje): Procházka, Hlinomaz, Mrkvička, Born, Lhoták, Zrzavý, Filla, Schikanede­r, Radimský, Rotrekl, Král, Róna, Komárek, Bauch, Špála, Chaba, Jambor, Blažíček, Uprka, Frolka, Honsa, Číla, Lada, Ullmann, Kaván, Kalvoda, Panuška, Jíra, Gross, Burian, Hála, Boštík, Ronek, Beneš, Saudek, Zoubek, aj. Rychlé a seriózní jednání. E-mail: sberatelum­eni@seznam.cz Tel. 7318353011­14924

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia