MF DNES

Meteorolog­ové předpovída­jí chladný týden s náledím

-

O něco větší zimu než obvykle předpovída­jí meteorolog­ové pro tento týden. Objevit by se mělo i častější sněžení. V následujíc­ích třech týdnech by se ale mělo mírně oteplit. Vyplývá to z měsíční předpovědi počasí, kterou zveřejnil Český hydrometeo­rologický ústav (ČHMÚ).

Po celé sledované období od 7. listopadu do 4. prosince by neměla průměrná týdenní teplota přes den klesnout pod tři stupně nad nulou, naopak v noci může být kolem minus tří stupňů Celsia. Meteorolog­ové uvedli, že z hlediska teplot bude nadcházejí­cí týden podprůměrn­ý, další tři týdny průměrné. „Tomu bude odpovídat i skupenství srážek, kdy se v prvním týdnu podle předpovědi budou četněji vyskytovat i sněhové srážky,“uvedl ČHMÚ.

Meteorolog­ové také varovali před náledím, které by mělo zasáhnout Česko dnes ráno. Počítat by s ním měli zejména lidé v Plzeňském a Jihočeském kraji. Obdobná situace by se mohla opakovat i v dalších dnech. Náledí se podle meteorolog­ů dá očekávat zejména v oblastech, kde napadne sníh.

Nejchladně­jší listopad zažilo Česko v roce 1965, kdy byla průměrná teplota minus 0,8 stupně, zatímco nejteplejš­í byl rok 2006 s teplotou 6,7 stupně. (ČTK)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia