MF DNES

Sáblíková chce útočit na jedenáctý triumf

-

PRAHA, CHARBIN Rychlobrus­lařka Martina Sáblíková dnes vykročí za dalším možným triumfem ve Světovém poháru. První závod seriálu, který česká královna dlouhých tratí ovládla desetkrát za sebou, se uskuteční v čínském Charbinu. Sáblíkovou a spol. čeká na úvod závod na 3 000 metrů, v němž se utká i s největší rivalkou posledních let Ireen Wüstovou z Nizozemska či už čtyřiačtyř­icetiletou Němkou Claudií Pechsteino­vou.

„Nevím, zda bych si teď troufla mluvit o útoku na další celkové vítězství. Sezona je dlouhá a já jsem čím dál starší. Obhajoba by byla z říše snů, kdyby se to nepodařilo, byla bych alespoň ráda, abych nebyla daleko,“uvedla Sáblíková před odletem do Číny.

Do Charbinu se vydala už minulý týden, aby se dostatečně aklimatizo­vala. „Časový posun nemám moc ráda, hlavně když se létá na východ. Na druhou stranu to bude pro všechny stejné, musím se s tím vypořádat,“řekla šestnáctin­ásobná mistryně světa.

Moc dobře se nicméně v Číně necítí. „Vůbec nevím, co od sebe na začátek čekat. Většinou se půl tréninku cítím dobře a druhou půlku to není ono. Takové střídavě oblačno,“popsala Sáblíková pocity na svém webu.

Trojnásobn­á olympijská vítězka plánuje ve Světovém poháru startovat i v závodech na 1 000 a 1 500 metrů i v týmovém závodě. V Číně se představí také Karolína Erbanová, která se tradičně soustředí na 500 a 1 000 metrů, a do závodů by měly zasáhnout i Nikola Zdráhalová, Eliška Dřímalová a Natálie Kerschbaum­mayr.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia