MF DNES

Rozdíl mezi prvním a druhým místem ve Fed Cupu je několik milionů. Tak vždycky říkám: Když to tolik stojí, zkusme vyhrát.

- MiroslAv Němý reportér MF DNES

Kolem něj se blýskaly stříbrné poháry, které dostanou vítězky Fed Cupu i jejich kapitán.

„Je snem mít tak šikovné, úspěšné a pracovité holky. Tohle člověka zcela naplňuje,“vyprávěl spokojeně ten, který v českém sportu patří k nejmocnějš­ím postavám.

Miroslav Černošek, ročník 1948. Jeho agentura Česká sportovní už do tuzemska přivezla Usaina Bolta, Peta Samprase i duely NHL. Poslední roky je často vidět díky tenisu – díky oběma reprezenta­cím, jejichž chod Černoškova firma zajišťuje organizačn­ě i marketingo­vě.

„Když hrajeme venku, člověk vidí, že organizace u nás je o dvě třídy jinde než kdekoli ve světě. To není fráze,“říká kapitán Petr Pála.

Ideální je vítězit a vydělávat zároveň. Letošní triumf ve Fed Cupu tomu nesvědčil – bez domácích duelů a příjmů ze vstupného se do kladných hodnot dostává těžko.

„I rozdíl mezi prvním a druhým místem ve Fed Cupu je několik milionů korun. Tak vždycky říkám: Kluci, když už nás to tolik stojí, zkusme to vyhrát,“usměje se Černošek. „Realita peněz je ve sportu tvrdá.“

Petru Kvitovou a Karolínu Plíškovou má i ve svých klubech (Prostějov, Sparta) a druhou jmenovanou přesvědčov­al, co pro české fanoušky – a tím pádem i české sponzory – znamená reprezenta­ční sláva: „Že zbožňuje golf a jeho syn ho hraje, asi není nejlepší lámat na tenis.“

Samy tenisové královny si servis chválí – pro šéfa ideální. „Jsem perfekcion­ista a dost věcí sleduju, ale už dávno jen do poslední porady. Řeknu priority, kluci to naprosto respektují a odvádějí skvělou práci.“

Jedinou „komplikací“ve Štrasburku byl moment, kdy Černošek po výhře Barbory Strýcové objednával koňak – a ten došel. „Říkal jsem, že ho někdo musí sehnat, i kdyby měl jít do obchodu,“líčí pobaveně.

Čili žádný velký zádrhel. Ženský tenis dál vybízí k přípitkům.

 ?? Foto: ČTK ?? Manažer a svěřenkyně Miroslav Černošek má tenisovou hvězdu Karolínu Plíškovou ve své „stáji“i v úspěšném fedcupovém družstvu.
Foto: ČTK Manažer a svěřenkyně Miroslav Černošek má tenisovou hvězdu Karolínu Plíškovou ve své „stáji“i v úspěšném fedcupovém družstvu.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia