MF DNES

MUŽSKÁ záležitost

-

jsou v celém bytě v příjemném kontrastu. Designér je doplnil šedou a černou a ani v pánské ložnici nešetřil dekoračním textilem. Majiteli udělaly radost oblíbené zvířecí motivy na obrazech nebo na polštáři.

Josef si před pár lety koupil byt ve starším činžovním domě ve Vršovicích. Pražská lokalita, do níž se dnes rádi stěhují mladí lidé, s řadou stylových kaváren a podniků splnila představu hezkého, historické­ho a klidného prostředí.

Ve dvoupokojo­vém bytě s plochou 48 m2 proběhly dílčí úpravy, nic zásadního. Měnila se okna, staré PVC v kuchyni nahradilo lamino, parketám stačila repase. Josefovi doma nejvíc chyběla velká vana. Do malého a přeplněnéh­o prostoru se prostě nevešla. Josef nikdy příliš nepodléhal módním trendům. Bydlení si chtěl zařizovat postupně a úměrně finančním možnostem. K rekonstruk­ci koupelny, která byla nejslabším místem, se odhodlával poměrně dlouho. Před časem navíc netušil, že rekonstruo­vat lze rychle, že zastane práci řemeslníka, že spolu dobře ladí moderní i starší věci. Všechno se dalo do pohybu v momentě, kdy se seznámil s designérem Danielem Melilli. Když si v anglickém slovníku zadáte výraz ,stag‘, tak na vás vyskočí jelen či slangový výraz pro muže, který je ,single‘. Spojení stag pads znamená tudíž byty pro tuto skupinu mužů. Na ni především cílí stejnojmen­né designérsk­é studio, jež založil právě Daniele. Měl totiž pocit, že časopisy o bydlení oslovují z větší části jen ženy.

 ??  ?? MODRÁ SE ŽLUTOU
MODRÁ SE ŽLUTOU
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia