MF DNES

Vrah knihovnice si odpyká trest na psychiatri­i

- Adéla Paclíková reportérka MF DNES

Vrah knihovnice z Horní Břízy na Plzeňsku nastoupí do zabezpečov­ací detence, což je psychiatri­cké zařízení uvnitř věznice. Pravomocně o tom rozhodl Vrchní soud v Praze, který potvrdil dřívější verdikt Krajského soudu v Plzni. Informoval­a o tom dnes Česká televize. Třicetilet­ý, psychicky nemocný muž knihovnici usmrtil loni 25. května. Nejdříve se s ní zamkl v budově a požadoval po ní, aby zavolala televizní štáb. Poté ženu ubodal kuchyňským nožem. (ČTK)

Poradce prezidenta Miloše Zemana pro energetiku Martin Nejedlý už dlouho pečlivě tají svou minulost a příliš sdílný není, ani pokud jde o jeho byznys.

Když MF DNES mapovala vztahy mezi týmem prezidenta Zemana a podnikatel­skými skupinami (viz včerejší

narazila na to, že Nejedlý rozjíždí nový lukrativní obchod se stlačeným zemním plynem (CNG). Navíc se ukázalo, že s ním zároveň podnikají štědří sponzoři Strany práv občanů (SPO) – dříve známé jako Zemanovci.

Nejedlého pumpy po Česku

Nejedlého společnost ATM Energy už provozuje několik plnicích stanic, jak uvedl Seznam.cz, v pražských Strašnicíc­h a nedávno otevřel další v Mladé Boleslavi. Navíc firma usiluje o expanzi. Síť stanic chce rozšířit například i do České Třebové či Želetavy na Třebíčsku. Co se svou firmou plánuje dál, však Nejedlý nekomentov­al. Otázky MF DNES obecně nechal bez odpovědi.

Firmu nevlastní sám – akcionáři jsou také Pavel Galuška či Pavel Bazgier, který působí také jako obchodní ředitel společnost­i Adast Systems.

S touto firmou byl ještě donedávna spojen také Tomáš Rosenbreye­r, který nyní působí v dozorčí radě ATM Energy. Mimochodem právě on a Galuška patří k významným

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia