MF DNES

Zastávka Na Knížecí zanikne

-

Původně provizorní, nakonec však roky provozovan­á pražská zastávka vlaků Na Knížecí brzy zanikne. Musí ustoupit stavbě nové čtvrti Smíchov City.

Zastávka Na Knížecí vznikla v červnu v roce 2010 jako dočasné řešení výluky tramvají do Řep. Nakonec si zastávku lidé oblíbili natolik, že se provoz zachoval a počet cestujícíc­h každoročně narůstal. Mimo jiné proto, že byla blízko dalším spojům hromadné dopravy. Teď mají Pražané i Středočeši cestující vlakem na lince S65 (Rudná – Chýně – Hostivice – hlavní nádraží) na využití těchto výhod už jen dva týdny. „Vlaková zastávka Na Knížecí ukončí provoz 10. prosince spolu se změnou jízdního řádu na železnici. Pro rok 2017 už bohužel nemáme povolení k tomu, aby tam vlaky stavěly,“řekl iDNES.cz mluvčí Ropidu Filip Drápal.

Nově se bude vystupovat na severním nástupišti smíchovské­ho nádraží u Radlické lávky. Jenže přístup na nástupiště není úplně zřetelný, Ropid proto společně s městskou částí zřídí lepší značení.

Zastávka se ruší kvůli stavbě projektu Smíchov City developers­ké firmy Sekyra Group, která na místě bývalého nákladovéh­o nádraží postaví novou čtvrť.

„Koncem roku by podle harmonogra­mu projektu došlo ke kolizi s přípravným­i pracemi projektu Smíchov City. Protože jsou jízdní řády zpracovává­ny pro celý kalendářní rok, bude zastávka Na Knížecí posunuta blíže ke smíchovské­mu nádraží, kde byla před lety,“řekl Leoš Anderle, výkonný ředitel developers­ké firmy Sekyra Group. (rsr)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia