MF DNES

Kdo je také ve vedení

-

jiné prosazovat novopečený středočesk­ý radní pro dopravu František Petrtýl z ANO, další podnikatel ve vysoké politice. Bude muset dostat k jednacímu stolu poměrně dost dopravců a zavést jednotné odbavovací systémy. „Smlouva kraje s dopravci končí v roce 2019 a jednotnou jízdenku už pak chceme zahrnout do nových výběrových řízení,“slibuje Petrtýl.

V Libereckém kraji by mohlo zase zlevnit jízdné pro nejmladší a nejstarší cestující. Hejtmanem je tam sice Martin Půta ze Starostů, který to nesliboval, ale příslušný bod programu je úlitbou koaliční ČSSD.

V programové­m prohlášení je konkrétně věta „prověříme možnost rozšíření hromadných slev pro seniory nad 65 let a děti do 15 let věku“. „My jsme se ptali sociálních demokratů, kteří to mají v programu, kolik si myslí, že to bude stát. A oni to nevěděli. Tak to prověříme a pak budeme přemýšlet, z čeho se to zaplatí. Já se bez čísel nerozhoduj­i nikdy,“říká Půta.

jejich programy.

Martin Červíček – náměstek hejtmana za ODS, bývalý policejní prezident Martin Kupka – náměstek hejtmanky pro zdravotnic­tví, bývalý mluvčí vlády za éry ODS Josef Janů – první „pirát“v radě Roman Hanák (ČSSD) – náměstek hejtmana, jeden z nejbližšíc­h lidí Bohuslava Sobotky, dříve jeho poslanecký asistent Petr Gazdík – radní pro školství, předseda STAN

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia