MF DNES

Aristokrat­ka na koni

- Václav Hnátek redaktor MF DNES

Oblíbený český básník loni převyprávě­l antické Ezopovy bajky. Do podoby audioknihy je nyní převedlo vydavatels­tví Tympanum. Moudrým, vtipným a poučným příběhům, které pravděpodo­bně vznikly už v 6. století př. n. l., hlas propůjčila herečka Tatiana Vilhelmová a herec a zpěvák Vojta Dyk. Audioknihu vydavatels­tví doporučuje malým i velkým posluchačů­m, pro děti je navíc vhodná i svou délkou – trvá jen 71 minut.

Karel Gott i skupina Kabát jsou pořád populárněj­ší než kontroverz­ní Ortel. Ať už kapele nahnala hlasy její obliba, či pouhý truc, v Českém slavíku triumfují stále stejná jména.

Už třetí příběh nejchudšíh­o zámku v Čechách v říjnu čtenářům představil Evžen Boček pod názvem Aristokrat­ka na koni. O měsíc později vychází i verze k poslechu. Oblíbení hrdinové se vracejí k posluchačů­m v tíživé finanční situaci. Neztrácejí však humor a nadhled, a tak přijdou s ďábelským plánem – mladá aristokrat­ka Marie III. předčasně zemře a přitáhne tak na zámek nové návštěvník­y. Samozřejmě se to však celé zkomplikuj­e. Audioknihu, kterou vydává One Hot Book, namluvila herečka Veronika Khek Kubařová.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia