MF DNES

Obrat v závěru, 9 gólů. Anglie zažila bláznivý duel

- — Jiří Čihák

Jedni čekali na ligovou výhru od srpna, druzí prohráli pět zápasů v řadě. Swansea a Crystal Palace na sebe v sobotu narazily v anglické lize. A nuda to nebyla, naopak. Fanoušci viděli čtyři zvraty, napínavý závěr a devět gólů.

Když dvě minuty před koncem Christian Benteke zblízka dotlačil míč za pomoci obou tyčí do brány, Alan Pardew, trenér Crystal Palace, na lavičce bouřlivě slavil.

Jeho tým právě během devíti minut vymazal dvoubranko­vé manko a vstřelil gól na 4:3. „Posledních dvacet minut bylo to nejblázniv­ější, co jsem ve fotbale viděl. Šílenství,“říkal po zápase.

To už se však neusmíval, před novináři seděl celý zničený.

„Když nedokážeme ubránit posledních šest minut, kdy vedeme 4:3, není to dobré,“soukal ze sebe. Palace dostalo dva góly až v nastavení. Dvakrát se z malého vápna prosadil domácí forvard Fernando Llorente. Španělský útočník se od letního přestupu na ostrovy trefil jen jednou, tentokrát byl strůjcem fantastick­ého obratu. Kromě dvou gólů stihl za necelou půlhodinu na hřišti ještě jednu branku připravit.

„Čtyři góly jsme dostali ze standardek,“zlobil se Pardew. Během léta i podzimu byl několikrát spojován s uvolněným postem kouče anglické reprezenta­ce, teď je po šesté porážce v řadě na odstřel.

Naopak Swansea, která poprvé od prvního kola vyhrála, prožívala neskonalou euforii. „Na tenhle zápas určitě nezapomene­me,“vydechl Bob Bradley, první americký kouč v Premier League.

„Hráči dostanou den volna, ale pak se musíme vrátit do práce. Je před námi dlouhá cesta.“

Cesta za americkým snem, nebo alespoň za záchranou.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia