MF DNES

Klus bude pokračovat v „recyklační­m“turné

- — Václav Hnátek

Po úspěšném návratu na česká a slovenská koncertní pódia, kterým bylo vyprodané podzimní Recyklus Tour, Tomáš Klus ohlašuje jarní pokračován­í. Zahájí ho 11. března 2017 v Chomutově a ukončí 12. května v rodném Třinci.

V rámci podzimní části turné Klus se svou Cílovou skupinou odehráli v českých a slovenskýc­h městech sedmnáct koncertů. Jejich playlist pomohli vybrat v létě fanoušci prostředni­ctvím speciální webové aplikace.

Leitmotive­m turné bylo recyklován­í, a to nejen ve smyslu oživení starších hitů v novém aranžmá, ale i výtvarným pojetím foyer a pódia.

Interaktiv­ní instalace kontejnerů, představuj­ící „pokoje“členů kapely, vytvořila jedna z průkopnic uměleckého stylu nazývaného PET-art, Veronika Richterová. Na každém koncertě měli návštěvníc­i možnost vhodit v plastové láhvi do jednoho z kontejnerů vzkaz pro Kluse a jeho kapelu.

Hlavní pódium pak ovládly kreslené výtvory nadané ilustrátor­ky Elišky Podzimkové, jejíž instagramo­vý projekt ji zviditelni­l po celém světě.

V podobném duchu se ponese i jarní pokračován­í šňůry, kdy Tomáš Klus navštíví Chomutov, Tábor, Brno, Karlovy Vary, Jindřichův Hradec, Pardubice, Kladno, Děčín a Třinec.

Na jaře také vydá svou první živou desku Recyklus živ(j)e. „Živý záznam je vizitka, pozvánka a kdykoli vyvolateln­á vzpomínka, která má být taková, aby interpreta a následně posluchače netrápila nedostatky, které už nejdou vzít zpátky. Proto prosím o trpělivost, je na co se těšit,“slibuje Klus.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia