MF DNES

Řidič BMW přejel sraženého chodce a neposkytl pomoc

- Kateřina Havlická redaktorka MF DNES

Praha chce v příštím roce v rámci projektu smart city instalovat inteligent­ní parkovací senzory a lavičky s wi-fi připojením. Akce vyjde v pilotní fázi asi na čtyři miliony korun, řekla primátorka Adriana Krnáčová (ANO). Projekt smart city v Praze spolkne v následujíc­ích letech stovky milionů. „Vytipované ulice vybavíme parkovacím­i senzory, které budou ukazovat, zda je místo obsazené, nebo nikoliv. Díky tomu dokážeme parkovací plochy optimalizo­vat, aby byly co nejvíce využívány, a tím parkování v Praze i co nejvíce zefektivni­t,“uvedla primátorka. Senzory chce město instalovat nejprve na padesátce míst. Půjde třeba o Vinohradsk­ou třídu, Rohanské nábřeží nebo Karlovo náměstí. Šest až osm laviček s wi-fi by se mělo v březnu objevit na Václavském či Karlově a Malostrans­kém náměstí. Opozice investici zpochybňuj­e. „Domníváme se, že jen budeme mít dražší lavičky, které budou neustále nefunkční,“uvedl zástupce pirátů Ondřej Profant. Naopak parkovací senzory by podle něj mohly mít smysl. (ČTK)

Stohlavý dav v pondělí večer prošel centrem Prahy s cílem vyzvat české politiky, aby odsoudili násilí páchané na obyvatelíc­h syrského Aleppa. V jeho východní části v posledních dnech útočily vládní jednotky.

Policie pátrá po řidiči černého BMW, který u Úřadu vlády přejel již sraženého chodce. Těžce zraněného muže auto následně vláčelo 30 metrů. Skončil v nemocnici. Nehoda se stala 16. listopadu. Chodec krátce před pátou hodinou odpoledne přecházel silnici po přechodu u Strakovy akademie, když ho nejprve srazila stříbrná dodávka jedoucí od Klárova. Řidič dodávky okamžitě vystoupil z vozu, aby ležícímu muži nabídl pomoc. V tu chvíli přijelo ze stejného směru černé BMW, jehož řidič si ležícího chodce nevšiml a opět ho přejel. A pokračoval dál v cestě. Kriminalis­té žádají o pomoc svědky nehody nebo pracovníky autoservis­u, kteří si všimli BMW s útržky ošacení či stopami krve. Celou událost zaznamenal­y bezpečnost­ní kamery. (rsr)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia