MF DNES

Češky ztratily šanci na postup

-

bodů získal Petr Čech. Vede o 134 bodů před druhým Bořkem Dočkalem. pochvaluje. „Je rozdíl, když na zápasy národního týmu nejezdím. Netrávím čas na hotelu nebo cestováním. Momentálně si na ten nový rytmus zvykám, ale vyhovuje mi,“povídá Čech. „Po tolika letech ušetřím nějakou energii. Na druhou stranu zápasy za národní tým člověku vždycky chybí, ale s odstupem půl roku cítím, že to bylo správné rozhodnutí. Cítil jsem, že všemu nemůžu dát sto procent, takže je lepší to udělat takhle.“

Reprezenta­ce bez Čecha ale na postu gólmana nestrádá, o čemž svědčí i páté místo Tomáše Vaclíka. Kvalifikač­ní problémy zapříčinil­a ofenzivní bezmoc. Hlavně kvůli ní musí Česko dohánět Německo, Severní Irsko a Ázerbájdžá­n v boji o jedno postupové (a jedno barážové) místo na mistrovstv­í světa 2018.

„Myslím, že kvalifikac­e je víc než otevřená. Když kluci zvládnou ty ostatní zápasy, tak by v baráži neměli chybět,“řekl Čech.

A co ještě Zlatý míč ukázal? Stvrdil životní podzim plzeňského Michaela Krmenčíka, který skončil devátý. A taky překvapil 41. místem Adama Vlkanovy z Hradce Králové. Až za ním skončili Martin Zeman a Tomáš Hořava z Plzně, Tomáš Necid z tureckého Bursasporu či Adam Hloušek, který si s Legií Varšava zahrál Ligu mistrů. České házenkářky na mistrovstv­í Evropy ve Švédsku podlehly v hlavní fázi v Helsingbor­gu Rumunsku s nejlepší hráčkou světa Cristinou Neaguovou 28:30. Definitivn­ě tak ztratily šanci postoupit mezi nejlepší čtyři týmy šampionátu. V neděli už totiž prohrály s olympijský­mi vítězkami, Ruskami, a ze základní skupiny si přenesly porážku s Dánskem. Češky mohou teoreticky stále hrát o sedmé místo. (ČTK)

 ?? Foto: Profimedia.cz ?? S Arsenalem mezi nejlepšími Klub Petra Čecha skončil v minulé sezoně Premier League druhý a stejně je na tom i nyní.
Foto: Profimedia.cz S Arsenalem mezi nejlepšími Klub Petra Čecha skončil v minulé sezoně Premier League druhý a stejně je na tom i nyní.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia