MF DNES

LUNÁRNÍ KALEND Ř

Finský laponský pes je veselý, hravý, aktivní, přátelský a oddaný. Rád do všeho ,mluví‘ – mimika jeho obličeje je téměř lidská.

-

PÁTEK, 16. PROSINCE Rybičkám vyčistěte akvárium. Mužskou část rodiny vypravte na výpravu za vánočním stromečkem. Namíchejte vaječný koňak a jiné domácí likéry.

SOBOTA, 17. PROSINCE Nakupte nebo vlastnoruč­ně vyrobte svíčky. Využijte tvůrčích talentů svých dětí a spolu s nimi vyrábějte jak vánoční, tak novoroční gratulace.

NEDĚLE, 18. PROSINCE Zkontroluj­te stav svíček, které dáte na stromeček. Oprašte betlém a opravte nebo doplňte figurky. Večer, když děti usnou, zabalte dárky.

PONDĚLÍ, 19. PROSINCE Sepište si seznam toho, co je potřeba do Vánoc nakoupit. Vařte jednoduchá jídla, která jsou zdravá a jejichž příprava vám nezabere moc času.

ÚTERÝ, 20. PROSINCE Zkontroluj­te, zda máte zaplacené všechny pojistky a jiné povinné platby. Ke zdravému mlsání nakupte čerstvé i sušené ovoce a oříšky. Potřebujet­e-li zjemnit chuť polévky, přidejte do ní před podáváním kousek másla a trochu petrželky.

Do roztoku jedlé sody ponořte jednou týdně na noc zubní kartáčky – budou perfektně čisté a bez bakterií.

Důlky po nábytku na koberci se vyrovnají, když do nich vložíte kostku ledu. Objednejte a zaplaťte mobilem. Pošlete V severských zemích nadále slouží svému původnímu účelu – hlídání sobích stád, v Evropě se chová spíše jako společensk­ý pes. Je temperamen­tní a sebevědomý, takže by měl mít odmalička stanovená jasná pravidla, výchova je jinak snadná. Lapinkoira má ráda akci, volný pohyb a dlouhé procházky, hodí se pro cvičení v poslušnost­i, agility, k ovcím i stopování. Snadno se cvičí, je vytrvalá a odolná. Hodně štěká, ale protože je příliš přátelská, není dobrý hlídač. Bez problémů vychází se psy i jinými zvířaty a nemá prakticky žádné lovecké pudy. Samočistic­í srst nevyžaduje zvláštní péči, jen občasné pročesání.

Magazín DOMA DNES na 4 týdny jen za 75 Kč! podle vzoru:

 ??  ?? MAGAZÍN DOMA DNES PŘÍŠTĚ JIŽ VE VAŠÍ SCHRÁNCE!
MAGAZÍN DOMA DNES PŘÍŠTĚ JIŽ VE VAŠÍ SCHRÁNCE!
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia