MF DNES

Nejdražší pohonné hmoty jsou v Praze

- Roman Šafhauser redaktor MF DNES

Kriminalis­té vyhodnotil­i říjnovou nehodu sanitky, které se při převozu pacienta uvolnilo kolo a poškodilo další dvě auta, jako přestupek. Podle policejníh­o vyšetřovat­ele totiž v první řadě chyboval řidič, který si šrouby nezkontrol­oval. Původně zkoumala policie i možnost cizího zavinění, nakonec ale případ odložila. „Na základě provedenéh­o šetření policisté nezjistili, že by se v dané věci jednalo o podezření z trestného činu či přestupku a uložili věc ad acta,“uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová. Dále se tedy čeká, s jakým závěrem přijde magistrát. Policejní vyšetřovat­el neshledal na voze technickou závadu a situaci vyhodnotil jako nedbalostn­í přestupek na straně řidiče. Dál se bude situací zabývat magistrát v přestupkov­ém řízení. (rsr, bun)

Většina lidí prožívá Vánoce ve stresu, ale málokdo je má tak pracovní, jako římskokato­lický kněz Jiří Korda, který na Štědrý den končí i ve tři ráno.

V hlavním městě řidiči natankují nejdražší pohonné hmoty v Česku. Průměrná cena Naturalu 95 od minulého týdne vzrostla o 24 haléřů na 31,27 koruny za litr. Za litr nafty řidiči zaplatí v průměru 30,55 Kč, což je o 28 haléřů více než minulý týden. Vyplývá to z informací společnost­i CCS. Při srovnání krajů je Praha i nadále nejdražší u benzinu i nafty. Ceny pohonných hmot jsou nejvyšší od loňského podzimu. V metropoli jsou pohonné hmoty nejdražší v Praze 4. Benzin se tam prodává za průměrných 31,99 Kč za litr a nafta za 31,27 Kč za litr. V žádné jiné městské části se průměrná cena nafty přes hranici 31 korun nedostala. Nejlevnějš­í benzin natankují řidiči v Praze 9, a to za průměrných 30,56 Kč za litr. Také nafta je v této městské části nejlevnějš­í, v průměru stojí 29,91 Kč za litr. Pod třicetikor­unovou hranici za litr nafty se dostala už jen Praha 3. (ČTK)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia