MF DNES

A co bude dál, trenére?

- Analýza Jana Paličky reportéra MF DNES

Kdo ví, jak by reagoval Pavel Vrba, kdyby tušil, co ho čeká těsně před koncem roku 2016 ve svérázném Dagestánu. Možná by před pár týdny kývl na nabídku Sparty, která zkušeného trenéra oslovila, když hledala řešení pro svůj problém.

Jenže na kdyby se nehraje a Vrba je teď bez práce.

Smetla ho palácová v Anži Machačkala.

Ruský klub nahonem změnil majitele. Na jménech nezáleží, jeden oligarcha (Kadijev) nahradil druhého (Kerimov), rozjel se výprodej nejlepších hráčů a kvůli výrazným úsporám došlo také na Vrbu.

Nebylo to fiasko, ale...

revoluce

v ruské lize zvládla Machačkala pod Pavlem Vrbou. Pět týmů je horších.

Novinář Raush dostával během podzimu hanlivé dopisy od fanoušků Anži, neboť přeložený rozhovor se dostal do éteru. Vrba jeho kritickým slovům neuvěřil, hněval se.

„Dodnes je mi líto, že byl dotčený. Nic proti panu Vrbovi nemám, naopak ho považuju za perfektníh­o odborníka, který českému fotbalu udělal vynikající službu. Vytvořil Plzeň čili velkého konkurenta pro Spartu a Slavii. Tím pádem z toho vytěžil celý český fotbal včetně reprezenta­ce,“prohlásil Raush včera po obědě, když uslyšel, že Vrbovo dobrodružs­tví v Dagestánu skončilo.

Jak složitá je mise fotbalovéh­o trenéra v Machačkale? Proč nevydržel Pavel Vrba déle? Vrbova chyba nejsou výsledky. Chyba je, že do ruské rulety šel.

Mohl vyhrát ruskou ruletu?

 ?? Foto: ČTK ?? Nepovedený rok Pavel Vrba neuspěl s fotbalovou reprezenta­cí na Euru, uklidil se do ruské Machačkaly, ale tam nevydržel ani půl roku.
Foto: ČTK Nepovedený rok Pavel Vrba neuspěl s fotbalovou reprezenta­cí na Euru, uklidil se do ruské Machačkaly, ale tam nevydržel ani půl roku.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia