MF DNES

Z nálepky jemné dívky mi bylo šoufl

V nové komedii Všechno nebo nic hraje Klára Issová holku od rány, která dává kamarádce rady, jak po třicítce ulovit muže. Zahrála si ji s gustem, konečně totiž nemá roli oběti.

- připravila: blanka kubíková

O TOM, CO MÁM SPOLEČNÉHO S VANDOU, KTEROU HRAJI V NOVÉM FILMU

Jako ona i já jdu do věcí naplno, umím riskovat a překonávat zábrany. I když těch asi Vanda moc nemá, je svobodomys­lná a neřeší, co si kdo myslí.

O KAMARÁDKÁC­H

Stejně jako filmová Vanda mám kamarádku z dětství: Terezku. Zažily jsme spolu bezstarost­né dětské hry a toulky po vesnici. I když máme dnes každá úplně jiný život, je moc fajn se stále vídat a pokecat si o obyčejných všed- ních věcech.

O VOLNÉM ČASE

Volno trávím nejraději v přírodě, s kamarády nebo na hodinách hatha jógy. Vstávám těsně před úsvitem, vypiju horkou vodu s citronem, jdu na procházku, doma si zacvičím či zatancuju a pak se pustím do studia textů nebo jiné práce. Tento režim mi pomáhá udržetsivž­ivotě klid.

O HLEDÁNÍ MUŽE PO TŘICÍTCE

Myslím si, že když „hledání“nevyvěrá z nějakého vnitřního zoufalství, je fajn to zkoušet, chodit na rande, být otevřená seznámení. Kdo tohle nedělá, nezjistí, co vlastně v životě chce.

O MARII Z ANDĚLA PÁNĚ

Díky natáčení jsem měla příležitos­t se vidět s úžasnými kolegy. A hlavně poslouchat Barťáka a Bohdalku, jak vtipkují. To člověk nezažije každý den.

O NOVÉM PROJEKTU O NABÍDKÁCH ZE ZAHRANIČÍ

Díky tomu, že mám agenty v Londýně a v Los Angeles, mám šanci se dostat ke spoustě castingů. Dělám hodně tzv. selftape videí, což znamená, že si casting natočím a pošlu sama. Díky technice je to dnes mnohem jednodušší než před lety, kdy jsem to v Londýně zkoušela poprvé. Pro National Geographic vzniká v Praze seriál o Albertu Einsteinov­i. Já v něm hraju Marii Curie Sklodowsko­u. Co ta všechno vydržela a dokázala! Vždycky mě baví zjišťovat si informace o reálné postavě, kterou mám hrát. Zvlášť když je tak inspirativ­ní a silná jako Marie Curie.

O DIVADLE

Ze všech představen­í jsem před víc než rokem odešla. Po patnácti letech jsem potřeboval­a pauzu. Mám víc prostoru pro zahraniční projekty, cestování a svůj osobní život.

O ŠKATULCE „JEMNÁ ANĚŽNÁ“

Dost často mě označovali za éterickou ženu s laníma očima. Novináři si tento titulek přebírali, až mně z toho bylo časem šoufl. Každý v sobě máme i stín, dobré a špatné vlastnosti, které dodávají životu dynamiku. Jak se měním, začínají mi naštěstí nabízet i jiné role. Už ne oběti, ale silné ženy.

 ??  ?? S Táňou Pauhofovou jsou kamarádky nejen ve filmu Román spisovatel­ky Harper Lee Jako zabít ptáčka je má srdeční záležitost. Milovala jsem jeho i filmové zpracování s Gregory Peckem. A nyní jsem ho mohla načíst jako audioknihu.
S Táňou Pauhofovou jsou kamarádky nejen ve filmu Román spisovatel­ky Harper Lee Jako zabít ptáčka je má srdeční záležitost. Milovala jsem jeho i filmové zpracování s Gregory Peckem. A nyní jsem ho mohla načíst jako audioknihu.
 ??  ?? se narodila jako nejmladší ze tří dětí, má českou maminku a syrského tatínka. První film (Indiánské léto) natočila v šestnácti letech. Zatím poslední film Všechno nebo nic, který jde právě do kin, byl natočen podle bestseller­u Evy Urbaníkové, úspěšné...
se narodila jako nejmladší ze tří dětí, má českou maminku a syrského tatínka. První film (Indiánské léto) natočila v šestnácti letech. Zatím poslední film Všechno nebo nic, který jde právě do kin, byl natočen podle bestseller­u Evy Urbaníkové, úspěšné...

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia