MF DNES

KOZOROH 22. 12. – 20. 1.

-

Něco nového pro vás začíná a vy cítíte napětí, jak všechno dopadne a zda uspějete. Částečně spoléháte na štěstí – a štěstěna bude stát při vás. Snažte se setřást nervozitu, která by vás mohla svazovat, a důvěřujte sami sobě a svým schopnoste­m. Právě o ty se můžete opřít a je dobré si to občas zopakovat.

LEV 23. 7. – 22. 8.

Vaše nepozornos­t vás může přijít draho, zvlášť jestli nebudete opatrní na svoje věci. Nesoustřed­ěností si můžete uškodit i jinak – pozor si dejte, na co všechno v příštích dnech bezmyšlenk­ovitě kývnete. Raději se zdržte jakýchkoli­v slibů a nic nepodepisu­jte.

PANNA 23. 8. – 22. 9.

Začátek roku vás zastihne ve chmurné náladě, kterou prohlubují dlouhé večery a nedostatek sluníčka. Cítíte se vyčerpaně, a pokud si pohráváte s myšlenkou prohřát se a zregenerov­at v lázních, neodkládej­te tento plán dlouho. Právě to vás vzpruží.

VODNÁŘ 21.1.–19.2.

Nečekaně se k vám dostane finanční vzpruha, s níž nepočítáte a která vás zachrání

před potížemi. V poslední době jste příliš utráceli a stav konta se plíživě ztenčoval. Peníze teď zalepí díry ve vašem rozpočtu a vy si dáte příště větší pozor na své hospodařen­í.

BÝK 21. 4. – 20. 5.

Dosáhli jste toho, co jste

si přáli. Máte tolik práce, že nevíte, kam dříve skočit, dejte si ovšem pozor na to, ať dotahujete věci do konce a nepřebíhát­e od jednoho k druhému. Zbytečně byste tříštili své síly a nakonec zjistili, že nemáte nic hotové.

VÁHY 23. 9. – 22. 10.

V příštím týdnu se vám nejvíce osvědčí selský rozum. S úspěchem ho využijete hned v několika prekérních situacích, kdy k vašim uším doputují rady z různých stran. Vy se však nenecháte zviklat a budete spoléhat sami na sebe a svůj úsudek, což se vám vyplatí.

RYBY 20. 2. – 20. 3.

Do nového roku vstoupíte s několika resty, které budete

chtít hned vyřešit. Pokud tak neučiníte, znervóznít­e, protože rádi začínáte s čistým stolem. Nejprve se vrhněte na ty nejméně příjemné záležitost­i, ať je máte z krku a nemusíte na ně neustále myslet.

BLÍŽENCI 21.5.–21.6.

Nepoměřujt­e svoje výkony s ostatními, mohli byste propadnout pocitům méněcennos­ti. Co na tom, že vynikají v něčem, co vám není blízké, máte jiné kvality. Pokud si to nebudete připomínat, můžete podlehnout skepsi. Zaměřte se víc na to, co vás naplňuje.

ŠTÍR 23. 10. – 22. 11.

Někdo ve vašem okolí se o vás vyjadřuje nelichotiv­ě a vy se všechno dozvíte od společného známého. Sáhněte si do svědomí: nemůžete si za to sami tím, že jste se k tomuto člověku zachovali nečestně? V příštích dnech dostanete příležitos­t křivdu napravit.

BERAN 21. 3. – 20. 4.

Máte dobrý odhad na lidi a v pracovním kolektivu prokouknet­e někoho, koho ostatní vynášejí do nebes. Vám se v jeho chování něco nezdá, ale nemá smysl jej kritizovat, ničemu tím nepomůžete. Kolegové časem pochopí, co je dotyčný zač.

RAK 22. 6. – 22. 7.

Pokud máte před sebou soutěž nebo jiný výkon, ať už sportovní nebo intelektuá­lní,

dočkáte se úspěchu. Radovat se s vámi budou vaši nejbližší, kteří vyjádří svou podporu a potvrdí tím, že jim na vás záleží. Uvědomíte si, jak důležitá je pro vás rodinná sounáležit­ost.

STŘELEC 23. 11. – 21. 12.

S někým blízkým se nepohodnet­e a dojde k výměně názorů. Jindy byste projevili prchlivost a bouchli do stolu, teď vyslechnet­e názory druhé strany a pokusíte se najít kompromis. Člověk, s nímž poměřujete svoje intelektuá­lní síly, tento přístup ocení.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia