MF DNES

Na Rozvadovsk­é spojce budou radary

-

poskytuje úkryt?“ptá se rozčileně zahraniční student, který si nepřál uvést své jméno. „Jednou v noci jsem tam přistihl mladíka, který se snažil vyšplhat do okna. Absence osvětlení situaci také nepomáhá. Sekuriťáci stejně jen zavolají policii jako kdekterá vrátná,“dodává.

Nová lampa a kamera

Podle Hájka však hlídači budou mít v popisu práce i venkovní pochůzky. Doplní tak posílené hlídky městské policie, které kolej obcházely i den před Silvestrem. „Jsme tady, aby se vám nic nestalo. Na chvíli budete mít doprovod,“řekli tři muži v uniformách po deváté večer autorce článku, když v mrazivém počasí prohlíželi křoví.

To ostatně brzo čeká radikální zásah. „Na základě článků v MF DNES jsme měli jednání s ředitelem Kolejí a menz Jiřím Macounem, kterého se účastnila i obtěžovaná děvčata. Pomohla nám vytipovat místa a konkrétní křoví, kde se exhibicion­isté skrývají. Od úterý je v těchto místech nové osvětlení a kamera, a až přestane mrznout, křoví se znovu prořeže,“vysvětluje Čádová. Hasiči se v noci na středu potýkali s požárem v areálu bývalých strojíren v Komořanech. Nejdřív hořel odpad, ale požár se posléze rozšířil i na střechu vedlejší budovy. „V sousední hale bylo nalezeno další ohnisko požáru,“popsala mluvčí hasičů Pavlína Adamcová. Hasiči střechu rozebrali za pomoci automobilo­vého žebříku. Přivolali chemiky z Petřin, kteří jim vyměňovali lahve se vzduchem a měřili znečištění ovzduší. Na místě zasahovali hasiči z Modřan a Krče, velitel zásahu později požádal o posily. (bun) Praha chce měřit rychlost aut na Rozvadovsk­é spojce. Technická správa komunikací (TSK) za 3,7 milionu korun nakoupí zařízení pro měření okamžité a úsekové rychlosti. Vyplývá to z oznámení ve věstníku veřejných zakázek. Nové radary budou rychlost projíždějí­cích aut měřit v obou směrech od křižovatky s Bucharovou ulicí po křižovatku s Jeremiášov­ou ulicí. Tímto 2,1 kilometru dlouhým úsekem projede denně podle měření intenzit dopravy z roku 2015 více než 30 tisíc aut. Rozvadovsk­á spojka je pokračován­ím plzeňské dálnice D5. Provizorně je ukončená ve Stodůlkách mimoúrovňo­vou křižovatko­u s Bucharovou ulicí. (ČTK)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia